Degustační menu v Žižkovské věži pro dva

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
Nejprodávanější
celoročně
cca 3 hodiny
2
2 999,-

2 999,-

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 31.12.2019

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Od roku 1992, kdy byl dokončen, patří Žižkovský vysílač k pražským dominantám a se svými 216 metry je současně nejvyšší stavbou ve městě. Přijměte nyní naši pozvánku na okouzlující a nezapomenutelný výhled v kombinaci se špičkovou gastronomií, který vám dopřeje jedinečný zážitek. Nechte se hýčkat a rozmazlovat v 66 metrech nad zemí v prostředí unikátní restaurace Oblaca. Filozofií místní gastronomie je použít ty nejlepší domácí produkty a nabídnout sezónní jídla, která uspokojí každého návštěvníka. Vaše chuťové buňky upokojí mezinárodní pokrmy, ale také regionální kuchyně okořeněná kreativním dotykem moderní doby. K čerstvým pokrmům patří neodmyslitelně výběr těch nejlepších vín, českého piva a originálních drinků z místního baru. Otevřete si nové obzory, vychutnejte si naše degustační menu v Žižkovské věži pro dva a nechte se okouzlit.

  • Průběh:
    po příchodu do restaurace předáte svůj poukaz a už se můžete jen těšit na vybrané delikatesy.

  • Platnost poukazu: 31.12.2019
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    5-ti chodové menu vybraných pochoutek, drink Oblaca diamont (drink v zakouřené truhle).

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec balíčku

  • Sezóna: celoročně

  • Doprovod: není možný

  • Počasí: nemá vliv

  • Zdravotní stav: příznivý zdravotní stav

  • Poznámka: závaznou rezervaci termínu je možné bez stornopoplatků zrušit nejpozději 11 pracovních dnů před závazným termínem. Menu se může v průběhu sezón měnit, aktuální nabídku naleznete na našem webu v otázkách a odpovědích. Sestavené menu není možné individuálně měnit.

Zajímavosti

  • Tím, že byl vysílač stavěn na konci éry reálného socialismu, vysloužil si mezi veřejností přezdívky narážející na představitele strany a vlády: „Jakešův prst“ se vztahoval na generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše a Biľakova jehla“ zase na člena předsednictva FS ČSSR Vasila Biľaka, původem vyučeného krejčího. Další přezdívky jako „raketa“ a „Bajkonur“ pak už jen odkazovaly na štíhlý vysoký tvar tubusů, připomínající kosmickou raketu před startem.
    Historie

    Od roku 1974 byla potřeba výkonného vysílače rozhlasového a televizního signálu pro obyvatele Prahy. Ministerstvo spojů už od roku 1975 prosazovalo stavbu 160 m vysokého stožáru – také na Petříně, aby podnik Kovoslužba nebyl nucen přesměrovávat antény desetitisícům domácností. Tomuto nápadu však zabránili památkáři, kteří roku 1984 definitivně uspěli a po delších debatách byla pro vysílač vybrána lokalita Mahlerových sadů.

    Architekt Václav Aulický vypracoval zhruba dvacet různých návrhů, které splňovali vypočtenou výšku 200 metrů pro požadované pokrytí signálem. Přes tlak radiokomunikací, které by se spokojily s obyčejným železobetonovým stožárem a kabinou, nakonec roku 1984 zvítězila světově unikátní futuristická varianta subtilní a přitom stabilní třísloupové konstrukce, která připomíná startující raketu.

    Základní kámen vysílače byl položen v říjnu 1985. Výstavba probíhala pomalu a to také kvůli sporům a negativním hodnocením hlavně v souvislosti se situováním stavby na místě bývalého židovského hřbitova. Projednávala se také hrozba elektromagnetického zatížení okolí, kterou však zvláštní komise vyvrátila, protože výkon vysílače byl hluboko pod přísnými hygienickými limity. V březnu 1991 začal zkušební vysílací provoz, od 3. května 1991 přešel do standardního režimu a 17. února 1992 byl vysílač oficiálně otevřen pro veřejnost.

    Útroby věže

    Na tři svislé tubusy věže jsou zavěšeny tři kabiny s trojramenným půdorysem. Ve výšce 66 metrů se nachází panoramatická restaurace „Oblaca“ (s barem a bistrem), ve výšce 93 metrů vyhlídková kabina s dohledností až 100 km a nejvýše je umístěna (veřejnosti běžně nepřístupná) kabina s vysílací technikou. Při rekonstrukci v letech 2011–2012 vzniklo přímo nad restaurací luxusní hotelové apartmá.

    Miminka

    V roce 2000 bylo na pilíře umístěno dílo Davida Černého zvané „Miminka“, znázorňující 10 batolat lezoucích nahoru a dolů. Protože se dílo setkalo s pozitivním ohlasem, bylo v roce 2001 nainstalováno natrvalo. Dne 2. října 2017 byla mimina z vysílače sundána kvůli údržbě a obnově, která by měla probíhat až do jara 2018.

    Nasvícení

    Od 22. května 2006, u příležitosti 125. výročí povýšení Žižkova na město a 15. výročí zprovoznění vysílače, je vysílač každý den různobarevně nasvícen ve spodních částech plošin, a to zpravidla v barvách státní trikolóry.

Hodnocení

Hodnocení: 5/5

Průměrné hodnocení (353x)

Detailní hodnocení (281)

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku
Hodnocení: 5/5

Mikulecká Lucie 12.12.2018

Všechno bylo hezké, ale bylo nám trochu nepříjemné, že ač první večer v restauraci, jsme byli usazeni na skutečně nejhorší místo (já konkrétně jsem se místo na Prahu dívala na zeď)

doporučuji zážitek

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 4/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku
Hodnocení: 5/5

12.12.2018

Senzacni zazitek ve forme obedoveho menu v restauraci na Zizkovske vezi.

doporučuji zážitek

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku
Hodnocení: 5/5

Zahradníková Jana 12.12.2018

Velmi milý personál, gurmánský zážitek na jedničku jak drinky tak jídlo :)

doporučuji zážitek

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku

Načíst další hodnocení

Časté dotazy

  • Otázky a odpovědi

    Q: Z čeho se skládá menu?

    A: Od 6.11.2018 se menu skládá: TELECÍ VITELLO TONNATO S KAPAROVOU MAJONÉZOU růžový pepř, datterino rajčata, citronové želé a pečený kruton (Meyer-Fonne, Pinot Blanc Vieilles Vignes, Alsace); VÝVAR Z PEČENÝCH HOVĚZÍCH ŽEBER pošírované vejce, čočka beluga, hlíva královská, lanýž a máslový kruton (Graham´s tawny 10yo, Port wine, Portugalsko); TOMATOVÉ RAVIOLI S KONFITEM Z KANČÍHO BŮČKU celerové pyré, karamelizovaná hruška, marinovaná datterino rajčata a jus z divokého koření (Jurtschitsch, Zweigeltrebe, Kamptal, Rakousko); GRILOVANÉ RŮŽOVÉ KREVETY S KVĚTÁKOVO-PETRŽELOVÝM PYRÉ tempurovaný květák, omáčka z pečených rajčat, frissé salát a rajčatová pěna (Weingut Tesch, Riesling ,,Unplugged", Nahe); ROLOVANÝ KRK Z MLADÉHO JEHNĚTE bramborová anna, fava fazole, cipolle Borettane a bylinkový jus (Oddero, Barbera d´Asti Superiore, Piemonte); CRÉME BRÛLÉE s vanilkovým luskem a karamelizovaným třtinovým cukrem (Château de Rayne Vigneau, 1er Cru Classé Sauternes, Bordeaux).
    V průběhu zážitku máte nárok na jeden ze „signature cocktailů“/osobu (tj. celkem 2 koktejly)

    Becheroni

    Lost Cargo

    Ruby Face

    Lord J. W. Bedford

    Fairy Tale

    Oblaca diamond

    Q: Disponuje dodavatel bezbariérovým přístupem?

    A: Ano, bezbariérový vstup je přes garáže z ulice Fibichova. Pro cestu na toaletu je třeba pouze požádat obsluhu o použití služebního výtahu. Handicapovaného hosta není bohužel možné v restauraci usadit přímo u okna.

    Q: Je možné menu upravit pro vegetariány?

    A: Bohužel není možné menu upravovat.

    Q: Jaká je možnost parkování?

    A: V okolí věže, nebo na jejím vlastním placeném parkovišti (vnitřním a/nebo vnějším) za 40,-Kč /50,-Kč/hod.

    Q: Je možné připravit bezlepkové a bezlaktózové menu?

    A: Ano, je to možné (nahlášení při rezervaci termínu).

  • uplatnění Ticket Benefits

    Jak uplatnit Ticket Benefits na nákup zážitku se dozvíte zde: https://www.firmanazazitky.cz/vse-o-nakupu#ticket

  • uplatnění UP Čr

    Jak uplatnit UP Čr na nákup zážitku se dozvíte zde: https://www.firmanazazitky.cz/vse-o-nakupu#chd

  • uplatnění Sodexo

    Jak uplatnit Sodexo na nákup zážitku se dozvíte zde: http://www.firmanazazitky.cz/vse-o-nakupu#poukazky

  • uplatnění kreditu Allegria BENE

    Speciální univerzální poukaz s označením BENE, na tento zážitek nelze uplatnit.

  • uplatnění kreditu Allegria

    Kredit Allegria z běžného univerzálního poukazu a/nebo virtuálního účtu na tento zážitek lze uplatnit.



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.