Pivní pobyt v Pivovaru Cvikov

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
celoročně (vyjma 23.12 – 31.12.)
3 dny/2 noci
2
4 880,-

4 880,-

  • garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 31.12.2020

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Přijeďte si odpočinout od starostí všedních dní do prostor pivovaru Cvikov, jehož počátky sahají až do roku 1560, kdy se zde začalo pivo vařit. Dopřát si můžete nejen zlatavý mok a relaxaci, ale i gurmánské pochoutky jako je například pivní Tiramisu. Ubytováni budete v hotelu Kleis, který nabízí moderní design pokojů velmi citlivě zasazených do prostoru bývalé sýpky pivovaru Cvikov. Na nic nečekejte a přijeďte najít svůj klid, výbornou kuchyni a příjemné prostředí… Přijeďte si užít pivní pobyt v Pivovaru Cvikov na okraji Lužických hor.

  • Průběh:
    po příchodu do hotelu předáte svůj zážitkový poukaz na recepci a následně budete ubytováni. Neomezená konzumace piva platí po celou dobu pobytu. Prohlídku pivovaru je možné domluvit na jeden den z pobytu. Pivní degustační prkénka a pivní Tiramisu k výběru kdykoli během pobytu. Check-in je možný od 14:00 a check-out je do 10:00.

  • platnost poukazu: 31.12.2020
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    poukázku v hodnotě 4880,- Kč. Můžete ji využít v hotelu Kleis například na tento balíček služeb: 2 noci pro 2 ve dvoulůžkovém pokoji se snídaní formou teplého i studeného bufetu, neomezenou konzumaci piva během celého pobytu pro 2 osoby, pivní Tiramisu a pivní degustační prkénko pro 2, 10% slevu na dárkové předměty Pivovaru Cvikov, prohlídku Pivovaru Cvikov pro vás dva.

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec hodnoty poukazu.

  • Sezóna: celoročně (vyjma 23.12 – 31.12.)

  • Doprovod: je možný za příplatek

  • Počasí: nemá vliv

  • Doporučené oblečení: pohodlné

  • Zdravotní stav: příznivý zdravotní stav

  • Poznámka: prohlídku Pivovaru Cvikov si prosím objednejte při rezervaci termínu pobytu.

Zajímavosti

  • Kořeny pivovarnictví sahají až do období před 6 tisíci lety, kdy se vařil nápoj podobný pivu, jak jej známe dnes. Od té doby se ale výrazně změnily nejen výrobní postupy.

    Češi se považují za pivní šampióny, ale o svém oblíbeném nápoji toho často mnoho nevíme a o jeho historii už vůbec ne. Teď je ten správný čas to změnit.

    Historie českého piva

    Archeologický výzkum na našem území dokazuje, že i dřívější obyvatelé tohoto území připravovali kvašené nápoje z obilí. Nejstarší doložený český pivovar je Břevnovský klášterní pivovar, který byl založen roku 993.

    Prním dokladem souvisejícím přímo s výrobou piva je nadační listina prvního českého krále Vratislava II., ve které panovník přidělil kapitule desátek chmele na vaření piva. Nejstarším dokladem o pěstování chmele na území českých zemí je nadační listina ze 30. let 11. století knížete Břetislava. Největší rozvoj v oblasti výroby u nás nastal ve 12. století, kdy měl na území státu právo vařit pivo kdokoliv.

    O velkou reformu výroby sladu a piva, která byla prvním krokem v rozvoji typických vlastností současných českých piv, se zasloužil v 18. století český sládek František Ondřej Poupě (1753–1805). Navrhl řadu nových zařízení pro výrobu sladu a piva, přesvědčoval sládky, aby používali výhradně ječný slad, upravil dávkování chmele. Na sklonku života založil v Brně pivovarskou školu, která byla zřejmě první svého druhu v Evropě a absolvovala ji řada nejen českých sládků, ale i pivovarníků ze zahraničí.

    Významným mezníkem v českém pivovarství bylo založení Měšťanského pivovaru v Plzni (dnešního Prazdroje) v roce 1842, který vyráběl výhradně spodně kvašená piva. Pivo mělo velmi dobrou kvalitu a během krátké doby všechny pivovary v Čechách a na Moravě zavedly tuto technologii výroby.

    V polovině 19. století nastal zlatý věk českého pivovarství. Je to období zahájení průmyslové výroby sladu a piva. Vynikající rozvoj českého pivovarství a kvalita jeho výrobků byla podpořena třemi základními faktory: optimálními podmínkami pro pěstování surovin sladovnického ječmene a chmele, orientací rozvíjejícího se strojírenského průmyslu na výrobu sladařských a pivovarských zařízení (vyvážela se záhy do 400 zemí) a zajištěním jak vysokoškolské, tak středoškolské výuky pivovarských odborníků. V té době se uvolnila možnost výstavby pivovarů a v Čechách vzniklo okolo 30 nových měšťanských, akciových a soukromých pivovarů. Postupně se zvyšovala celková výroba piva koncentrovaná do větších pivovarů, malé pivovary zanikaly. Pivo se vyváželo prakticky do celého světa.

    V roce 1918 nová Československá republika převzala z bývalé habsburské monarchie asi 60 % výrobního potenciálu pivovarů, celkem 562 pivovarů bylo v poměrně špatném stavu. Katastrofu českému pivovarnictví jako veškerému světovému vývoji přinesla druhá světová válka. Po válce řada uzavřených pivovarů již neobnovila svoji činnost. Pivovarský a sladařský průmysl byl postupně v celé Československé republice zestátněn a centrálně řízen.

    V době komunistického režimu nebyly do pivovarů a sladoven vkládány potřebné finanční prostředky na modernizaci. Přesto pivovarský obor zajistil na domácím trhu dostatek piva a byl schopný vyvážet pivo a slad nejen do tzv. socialistických zemí, ale i na náročný trh kapitalistických oblastí světa.

    Po roce 1989 proběhla privatizace pivovarů, mnohé zanikly, do některých vstoupil zahraniční kapitál. V roce 2003 bylo v České republice 36 sladoven, které vyrobily 483 693 tun sladu. Z toho vývoz činil 213 324 tun (44,10 %). Činných průmyslových pivovarů bylo v roce 2007. vyrobily 18 548 314 hl piva, z toho bylo vyvezeno 2 129 848 hl (11,48 %), roční spotřeba na jednoho obyvatele činila 160,9 l piva. Sedm největších pivovarů pokrývá 84 % produkce českého piva (jedná se o pivovary Plzeňský Prazdroj, Budějovický Budvar, Staropramen, Královský Pivovar Krušovice, PMS Přerov, Drinks Union a Starobrno).

    17. 10. 2008 – České pivo získalo Chráněné zeměpisné označení EU.

Hodnocení

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Časté dotazy



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.