12 tipů kam na glamping v ČR
22.05.2023Aktualizace 22.02.2023

Glamping dobrodružství v České republice: 13 tipů kam vyrazit

Víťa
Autor: Vítězslav Langer

V tomto článku se podíváme na několik nejlepších glampingových míst v České republice, kde můžete zažít nezapomenutelné chvíle a uniknout od každodenního stresu. Nejdříve si však musíme ujasnit, co ten glamping vlastně je.

Co to je glamping?

Glamping je spojení slov "glamour" a "camping" neboli luxusní kempování. Vhodný pro ty, kteří se nechtějí vzdávat pohodlí a zároveň chtějí být blízko přírodě. Na některých glampingových místech budete mít k dispozici i přístup k elektřině a na wifi, ale zpravidla tomu tak není. Za glampingem se přece jezdí hlavně kvůli přírodě a klidu.

Ubytování v Tree house

V Green Valley resortu v Chotýšanech nedaleko Vlašimi si můžete vybrat mezi třemi tree housy - Na třech dubech, U borovice, V Lipách. Každý domek pojme rozdílný počet lidí, takže můžete vzít třeba i celou rodinu. Posedět můžete i na terasách a vstřebávat klidnou atmosféru krásné přírody.

  • Místo: Chotýšany, Středočeský kraj

  • Kapacita: 2-4 osoby podle tree house

  • Cena: záleží na tree house cca 4 000 Kč/noc

Užijte si pobyt v Tree House v resortu Green Valley. Vybírat můžete hned ze 3 domků v korunách stromů: Na třech dubech, U borovice a V lipách.

Chotýšany

od 5 000,-

Zjistit více


Pošumavská maringotka

Nedaleko Národního parku Šumava je zaparkovaná tato krásná maringotka, která pojme bez problému dvě osoby. Pošumavská maringotka slouží jako skvělý výchozí bod pro výlety v okolí. Vyrazte do národního parku nebo třeba do Boubínského pralesa a podívejte se k rozhledně.

Maringotka je vybavená malou kuchyňkou, plynovým vařičem a venku najdete suchý záchod, posezení a hamaku.

  • Místo: Lažiště, Šumava

  • Kapacita: 2 osoby

  • Cena: 1 500 Kč/noc

Ootoolno

Na Vysočině vás čeká opravdu unikátní glampingový zážitek. ZEMĚ a VZDUCH; dvě chatky, které vám nabídnou kompletní propojení s přírodou a možnost utéct každodennímu stresu. ZEMI tak snadno nenajdete, nachází se totiž uprostřed hustého lesíku plného smrků a její zrcadlový exteriér jí činí skoro neviditelnou.

VZDUCH je zavěšená ve stromech a dostat se do ní budete muset po žebříku. Obě chatky mají něco do sebe a obě taky mají přístup k solární energii, takže bez světla nebudete. Chatky jsou navrženy v minimalistickém stylu a vy tak můžete nasávat atmosféru přírody kolem vás.

  • Místo: Vysočina

  • Kapacita: max. 2 osoby

  • Cena: od 2 275 Kč/noc

Glamping Malešov

V prostorách středověké tvrze se můžete ubytovat v historickém stanu se záchodem a koupelnou. Bonusem je také snídaně v místní krčmě a prohlídka pivovaru Malešov s ochutnávkou.

  • Místo: Malešov, okres Kutná Hora

  • Kapacita: 2 osoby

12774#

Müslivna

Další glampingové místo se nachází kousek od Liberce uprostřed rozlehlého pole. Müslivna se tyčí na vyvýšeném kopečku a nabízí krásný výhled na všechny strany. V létě vám kolem posedu budou dělat společnost krávy a v zimě vás zahřeje plynové topení a teplé deky. Posed je vybaven malou kuchyňkou, baterkou a dalekohledem, abyste mohli pozorovat divokou zvěř z pohodlí postele.

  • Místo: Jablonné v Podještědí

  • Kapacita: 2 max. 3 osoby (možná přistýlka)

  • Cena: 2 000 Kč/noc a za každou další 1 500 Kč

Glamping Bahenec

Láká vás glamping ve výšce 900 metrů nad mořem se vstupem do termálního bazénu? Tak to se musíte ubytovat v této kopuli uprostřed hornatých Beskyd. Přes den budete relaxovat a večer si zajděte na 4chodovou večeři v nedalekém hotelu, který kopuli spravuje.

  • Místo: Beskydy

  • Kapacita: 2 osoby

Vyzkoušejte netradiční ubytování v Glamping Bahenec. Ubytujte se v luxusní kopuli. Kruhový půdorys na vás bude působit relaxačně s krásný výhled je opravdovým zážitkem. Zaplavat si můžete v bazénu v areálu hotelu Bahenec.

Písek u Jablunkova

od 4 990,-

Zjistit více


Two fingers

Čtyři chaty, dvě maringotky a tři posedy. Takový glampingový výběr má two fingers. Podle nás nejhezčí chata Diva je vybavená stejně jako kterýkoliv luxusní hotel. Terasa s lehátky, sprcha, wifi, vybavená lednička a snídaně až ke dveřím je jen zlomek toho, co chata nabízí. Diva stojí na krásné louce, a vy tak načerpáte energii přírody a dopřejete si zasloužený odpočinek.

  • Místo: okolí Hradce Králové

  • Kapacita: záleží na místě

  • Cena: začína na 1 500 Kč/noc

Treehouse s výhledem na Ještěd

Dalším tipem na glamping v Česku je treehouse s výhledem na Ještěd. Vyrelaxujte se v sauně, lehněte si do hamaky a kochejte se výhledem na Ještěd. V letních měsících se můžete osvěžit v přírodní sprše. Ráno si nahoru vytáhnete teplou snídani připravenou v proutěném košíku.

  • Místo: Křížany

  • Kapacita: 2 osoby

  • Cena: 4 290 Kč/noc

14023, 14024#

Dobčické rybníčky

Dobčické rybníčky se řadí mezi nejznámější glampingová místa v České republice. Vybrat si můžete z 6 chatiček. Každá z nich je něčím jiná a unikátní. Například chatička Sofinka pluje na rybníku. Můžete si zde zarybařit a ráno si objednat snídani z lokálních surovin.

Chata Alička je o něco vymazlenější, díky obnovitelným zdrojům tu budete mít přístup k elektřině. Nabídne komfort teplé sprchy, osvětlení, lednici a vše potřebné v plně zařízené kuchyni. Největším bonusem je však hot-tub přímo před vchodem s výhledem na rybník. K dispozici tu máte i paddleboard a kánoe.

  • Místo: kousek od Českých Budějovic

  • Kapacita: záleží na chatičce, max. 4 osoby

  • Cena: ceny začínají na 2 000 Kč/noc

Jizerské domky

Dalším tipem na glamping v ČR jsou Jizerské domky - Neposeda, Šmírák a Modřínek. Všechny tři se nachází rozeseté okolo městečka Velké Hamry. Neposeda se tyčí na vrcholku kopce s krásným výhledem. Najdete tu plně vybavenou kuchyňku, vanu a přístup k elektřině, díky solární energii.

  • Místo: Jizerské hory

  • Kapacita: záleží na domku

  • Cena: začíná na 3 390 Kč/noc

Chaty na samotě

S rodinou vyrazte do chat na samotě. Vybrat si můžete z Chaty v lese a Chaty v sadu. Obě naprosto izolované od vnějšího světa. Dokonce sem můžou i vaši čtyřnozí kamarádi. Chaty jsou kompletně vybavené a nic vám tu scházet nebude. Každá má něco do sebe. Chata v lese má svojí vlastní saunu a Chata v sadu koupací sud, který si můžete roztopit a užít horkou lázeň přímo na terase.

  • Místo: Chata v Lese - Okres Jinřichův Hradec a Chata v sadu - Vysočina
  • Kapacita: 2 dospělí a 2 děti
  • Cena: 4 000 Kč/noc v létě 4 500 Kč/noc

Glamping Golden Valley

Nedaleko Slapské přehrady se skrývá v nádherném údolí glamping Golden Valley. Tahle stylová maringotka patří mezi ty luxusnější glamping místa v tomto článku. Maringotka je zařízená ve stylu amerického středozápadu. Golden Valley nabízí přístup k elektřině, projektor s plátnem, horkou sprchu, venkovní kuchyni s pecí na pizzu, hot tube a finskou saunu, o pohodlí nouze tedy rozhodně nebude.

  • Místo: U Slapské přehrady
  • Kapacita: 3 osoby

Ubytujte se ve stylové maringotce inspirované americkým středozápadem. Prozkoumejte krásnou okolní přírodu a po náročném dni si odpočiňte v horkém sudu nebo finské sauně.

U Slapské přehrady

13 140,-

Zjistit více


Glamping panství Bechyně

V srdci Jižních Čech najdete glampingové stany, které se nachází uprostřed lesů Černické obory. Stan je vybavený manželskou postelí, posezením a venku se můžete vyrelaxovat v hamace. Zázemí zajišťuje 400 m vzdálený penzion Černá obora, kde si pochutnáte na snídani, vysprchujete se a na hodinu budete mít k dispozici infrasaunu.

  • Místo: Bechyně, Jižní Čechy
  • Kapacita: 2 osoby

Obklopte se přírodou v srdci Jižních Čech a zažijte glampingový pobyt v luxusním stanu. V Černické oboře na vás čeká luxusní glampingový zážitek pro dvě osoby.

Sudoměřice u Bechyně

4 980,-

Zjistit více


Glamping a pobyty v přírodě
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.