Autentický kurz vietnamské kuchyně

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
Novinka
celoročně
3,5 hod.
1
2 990,-
Novinka
celoročně
3,5 hod.
2
5 590,-
Novinka
celoročně
3,5 hod.
3-4
6 590,-

2 990,-

  • garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 30.06.2020

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Poznejte tajemství vietnamského světa specifických chutí a vůni a naučte se vařit místní jídla tak, jak to dokáže pouze Vietnamec. Vydejte se přímo do vietnamské domácnosti a naučte se vařit oblíbená vietnamská jídla jako profík. Kurz vietnamské kuchyně Vás provede světem koření a surovin, z nichž se naučíte vybírat ty správné pro přípravu konkrétních pokrmů. Dozvíte se, jaké elementy jsou při výběru surovin klíčové a proč do daného jídla patří. Tím hlavním ale je jedinečný kulturní zážitek, spousta zábavy a samozřejmě dobrého jídla!

  • Průběh:
    nejprve je třeba se rozhodnout, zda se kurz bude konat u vás doma, či se vydáte za kuchařkou. Ať už se rozhodnete jakkoliv, mějte u sebe svůj zážitkový poukaz, který kuchařce odevzdáte. Pokud máte dostatečně vybavenou kuchyň, kuchařka se dostaví ve smluvený termín a vařit se budete učit s nádobím, které dobře znáte. Toužíte-li však po jedinečné kulturní zkušenosti, doporučujeme kurz absolvovat u kuchařky doma. Čeká tak na vás autentická atmosféra pravé vietnamské domácnosti, která vám dopomůže k plnohodnotnému a hlavně nenapodobitelnému kulturnímu i kulinářskému zážitku. Kurz trvá zpravidla 3-4 hodiny, během kterých se můžete těšit na představení jednotlivých surovin a jejich zpracování, provedení kompletní přípravou jídla a průběžný (kulturní) výklad. Celý zážitek vrcholí konzumací vámi uvařených pokrmů.

  • platnost poukazu: 30.06.2020
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    3,5 hodinový kurz vaření, suroviny.

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec balíčku.

  • Sezóna: celoročně

  • Doprovod: jedlíci navíc 400 Kč/osoba

  • Počasí: nemá vliv

  • Doporučené oblečení: pohodlné

  • Zdravotní stav: příznivý zdravotní stav

  • Poznámka: prosím, informujte nás dopředu o alergii nebo jiné intoleranci. V případě konání zážitku u vás doma může kuchařka, za příplatek 500 Kč, dovézt potřebné náčiní až k vám.

Zajímavosti

  • Vietnamská kuchyně je důležitou částí vietnamské kultury. Jídlo představuje pro Vietnamce možnost strávit čas společně s rodinou a je hlavním prvkem oslav a svátků.

    Hlavními ingrediencemi, které jsou využívány ve vietnamské kuchyni, jsou kromě rýže také velké množství zeleniny, ovoce, luštěniny, oříšky, ryby, mořské plody hovězí maso a typické bylinky s kořením. Vietnamská kuchyně je často považována za jednu z nejzdravějších na světě.

    Vietnamská kuchyně se řídí filozofií pěti elementů v pěti základních chutích: ostrá (železo), kyselá (dřevo), hořká (oheň), slaná (voda) a sladká (země). Každé vietnamské jídlo má svoji vlastní chuť, která odráží jeden nebo více z těchto elementů.

    Historicky byla vietnamská kuchyně ovlivněna kuchyní svých sousedů. V 1. tisíciletí našeho letopočtu byli Vietnamci pod nadvládou Číny, díky čemuž převzali mnoho ingrediencí, jídel a způsobů přípravy jídla z čínské kuchyně. Například používání jídelních hůlek, smažení na pánvi wok či používání sójové omáčky. Přesto si vietnamská kuchyně udržela svůj osobitý charakter a čínský vliv je omezený hlavně na sever země. Díky invazi Mongolů v 13. století se zde také rozšířilo používání hovězího masa. To se vyskytuje v typických vietnamských jídlech, jako je například hovězí nudlová polévka phở bò či bò bảy món neboli sedm způsobů úpravy hovězího. Na začátku 2. tisíciletí byl pak jih Vietnamu pod vlivem kambodžské Khmerské říše, která, spolu s dalšími sousedy, jako je Thajsko a Laos, přinesla do vietnamské kuchyně kambodžské ploché vaječné nudle, čili papričky, kokosové mléko nebo kari.

    Od poloviny 19. století kolonizují Vietnam Francouzi a zakládají zde Francouzskou Indočínu. Přinesli s sebou také nové ingredience, například zeleninu jako brambory, mrkev, artyčok, cibuli nebo chřest. Tato zelenina se zde začala používat podobně jako běžné domácí druhy, což dokládají i její vietnamské názvy. Brambory se nazývají khoai tây ("západní jamy"), cibule zase hành tây ("západní šalotka") a chřest măng tây ("západní bambusové výhonky"). Dalším výrazným francouzským prvkem ve vietnamské kuchyni jsou bagety (bánh mì), které se ale na rozdíl od francouzských připravují z rýžové mouky a plní se masem, paštikou, bylinkami a nakládanou zeleninou. Dále Francouzi obohatili místní kuchyni o mléčné výrobky a různé druhy dezertů, jako je například bánh flan, což je dezert z vaječných žloutků, smetany a karamelu.

Hodnocení

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Časté dotazy



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.