Firma na zážitky

Uvedené fotografie mohou mít pouze ilustrační charakter.

Kurz výroby čokolády pro dva

Přáli jste si někdy být v kůži Karlíka z příběhu o továrně na čokoládu? Procházet se mezi těmi nejlepšími čokoládami světa a objevit tajemství její výroby? Teď se můžete díky zážitku Kurz výroby čokolády dostat doslova do čokoládového nebe. Nejen, že se dozvíte spoustu zajímavostí o kakau, jeho původu a zpracování, ale budete mít také možnost vyrobit si svůj vlastní originální kousek čokolády! Naučíme vás s čokoládou pracovat, sami si ji nazdobíte, zabalíte a odnesete domů. Chybět nebude ani ochutnávka těch nejlepších kvalitních čokolád z celého světa!

Věděli jste, že ...

První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Kakaové placky nebo kakaové nápoje připravovali už Mayové a Aztékové. Do Evropy čokoládu přivezli v 16. století Španělé a velmi rychle se stala oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.
Typy čokolády
Čokoláda je v dnešní době dostupná v mnoha typech. Různé formy a příchutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství a druhem přísad.
Neslazená čokoláda

Jedná se o nesmíšenou čokoládu: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.

Hořká čokoláda

Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá „sladká čokoláda“ a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.

Couverture

Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodává v gurmánských a speciálních potravinových obchodech a najdete je pod značkami: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, po rozpuštění jsou velmi tekuté a mají výbornou chuť.

Mléčná čokoláda

Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.

Bílá čokoláda

Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.

Ledová čokoláda

Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.

Bublinková čokoláda

Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem. Byla vynalezena firmou Rowntree's v roce 1935.

Výroba čokolády

Je založena na surovinách, které tvoří kakao a to: kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Obsahuje také tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Do tajemství její přípravy proniknete právě prostřednictvím našeho zážitku.

Čokoláda a zdraví

Studie prokazují pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém a to díky obsahu flavonoidů u kvalitní vysokoprocentní čokolády. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.

  Lokalita Sezóna Trvání Počet osob Cena
Novinka Praha celoročně 90 minut 2 Nejlepší cena 1 578,-
Novinka Praha celoročně 90 minut 2dospělí a 2děti do 15 let Nejlepší cena 3 160,-

1 578,-

Přidat do košíku

platnost poukazu do: 31.03.2019
Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Lokalita:

    Praha přesná lokalita na mapě

  • Balíček obsahuje:

    90 minut kurz výroby čokolády.

  • Průběh:

    po příchodu na místo konání předáte svůj zážitkový poukaz. Během 90 minut se ponoříte do světa čokolády, ve kterém budete nejen ochutnávat kakaové boby a kousky čokolád z různých krajů, ale také si vyzkoušíte čokoládu sami zpracovat: tedy od natemperování, přes dekorace až po zabalení svého výrobku.

  • Balíček neobsahuje:

    dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec balíčku.

  • Sezóna:

    celoročně

  • Doprovod:

    není možný

  • Počasí:

    nemá vliv

  • Zdravotní stav:

    příznivý zdravotní stav

  • Poznámka:

    min. věk účastníka 5 let. Nezletilé osoby se zážitku účastní za doprovodu jednoho z rodičů či zákonného zástupce.

uplatnění Ticket Benefits

Jak uplatnit Ticket Benefits na nákup zážitku se dozvíte zde: http://www.firmanazazitky.cz/vse-o-nakupu#ticket

uplatnění Chéque Dejenuer

Jak uplatnit Chéque Dejenuer na nákup zážitku se dozvíte zde: http://www.firmanazazitky.cz/vse-o-nakupu#chd

uplatnění Sodexo

Jak uplatnit Sodexo na nákup zážitku se dozvíte zde: http://www.firmanazazitky.cz/vse-o-nakupu#poukazky

uplatnění kreditu Allegria BENE

Speciální univerzální poukaz s označením BENE, na tento zážitek nelze uplatnit.

uplatnění kreditu Allegria

Kredit Allegria z běžného univerzálního poukazu a/nebo virtuálního účtu na tento zážitek lze uplatnit.


Hodnocení a recenze

Průměrné hodnocení (0x)
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.