Kurz přípravy ryb

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
Novinka
celoročně
3 hodiny
1
1 799,-
Novinka
celoročně
3 hodiny
1
1 499,-

1 799,-

  • garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 31.12.2020

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Všichni víme, že rybí maso je zdravé, chutné, bohaté na kvalitní živiny i vitamíny. A dokonce i víme, že by jsme ryby měli konzumovat alespoň jednou týdně. Někomu vadí kosti, jiný zase neví, jak rybu správně zpracovat. To vše Vás naučíme! Dostanete na stůl hned několik druhů čerstvých ryb a jdeme na to. Po teoretické průpravě Vás naučíme, jak ryby vykuchat, jak je zbavit šupin a ploutví. Jak ryby vykostit a nafiletovat tak, abyste je mohli doma či u přátel na grilovačce mistrovsky připravit. Není nad to, hostům připravit čerstvě nafiletovanou rybu v podobě steaku bez kostí!

  • Průběh:
    přibližně půlhodinová teoretická část a poté práce se 3 druhy ryb (např. kapr, pstruh, jeseter či jiné). Zapůjčíme vám kuchyňské vybavení (zástěra, nože, atd). Po ukončení programu si můžete odnést 3 zpracované ryby domů společně s certifikátem o absolvování kurzu.

  • platnost poukazu: 31.12.2020
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    uvítací nápoj (káva, čaj, v horkých dnech limonáda), zapůjčení pracovních pomůcek, 3 zpracované ryby.

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec balíčku.

  • Sezóna: celoročně

  • Doprovod: není možný

  • Počasí: nemá vliv

  • Doporučené oblečení: pohodlné

  • Zdravotní stav: příznivý zdravotní stav

  • Poznámka: minimální věková hranice je 15 let. Kurzu se účastní 2 – 5 osob.

Zajímavosti

  • Rybí maso je velmi lehce stravitelné. Výjimkou jsou ryby tučné, jako úhoř, losos a tuňák. Na stravitelnost má však v nemalé míře vliv kuchyňská úprava. Nejlehčeji stravitelné jsou ryby vařené a ryby zbavené kůže. Nejhůře stravitelná je pak ryba smažená. K přednostem rybího masa patří i jeho jemnost a chutnost. Na jeho jakost má vliv především prostředí, v kterém ryba žije, její stáří a doba tření.

    Nevýhodou rybího masa je, že po zabití velmi rychle podléhá zkáze. Nejdříve se rozkládají vnitřnosti, žábry a kůže. Proto zabitou rybu ihned vyvrhneme, odstraníme ploutve a žábry a maso co nejdříve upravíme. Bahnitou příchuť rybího masa odstraníme, necháme-li živou rybu před zabitím 2-3 dny v čerstvé pramenité vodě. Chceme-li rybu před zabitím v domácnosti uchovat živou, dbáme, aby měla dostatečné množství čerstvé vody. Vodu alespoň ráno a večer vyměníme. Krmit rybu není třeba. Koupíme-li rybu zabitou a chceme zjistit, zda je čerstvá, podíváme se, má-li lesklou kůži, jasně vypoulené oči, pevné a pružné maso na břiše, kosti a šupiny pevně zasazené a jasně červené žábry a soudržné vnitřnosti. Je třeba dávat pozor:

    - Ryba před delší dobou zabitá má zakalené oči a vybledlé žábry.

    - Ryba leklá má křečovitě otevřená ústa a skřele.

    - Ryba zkažená a v rozkladu má zapadlé oči, rohovky potažené slizem, který páchne, rozměklé vnitřnosti a žábry prostoupené páchnoucím slizem, šupiny a kosti uvolněné, maso změklé.

    Čištění a kuchání ryb je činnost, kterou se vyplatí zvládnout. Pokud ji dobře zvládneme, zjednodušíme si tak další práci a předejdeme ztrátám zdravého rybího masa. Do této přípravy ryb před další úpravou patří především odstranění šupin, ploutví a vnitřností. Někdy odstraňujeme také kůži, zejména u ryb, které mají kůži tužší a vadila by nám při dalším zpracování masa (mletí).

Hodnocení

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Časté dotazy



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.