Doprava ZDARMA na všechna odběrná místa (Balíkovna, Parcelshop, osobní vyzvednutí) jen do neděle!
Být chocolatiérem neznamená „pouze“ být schopný vyrobit čokoládovou tabulku, ale také vědět o jejím původu.
Platnost poukazu do 31.12.2024
Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.
Během tohoto čokoládového workshopu si vyrobíte 6 čokoládových lízátek ve tvaru srdce z čokolády a s posypem dle vlastního výběru. Ale to je jen začátek! Dále se od našich chocolatiérů dozvíte, jak se vyrábějí pralinky a lanýže a samozřejmě si vytvoříte i své vlastní – konkrétně 12 lanýžů a 14 pralinek. Domů tedy budete odcházet s celkem více než 500 g jedinečných a pěkně zabalených čokoládových produktů vytvořených nikým jiným než vámi samotnými! Ideální jako sladký dárek nebo potěšení na doma!
Po příchodu na workshop předložíte svůj poukaz a čokoládový workshop může začít.
2 hodiny unikátního čokoládového zážitku, vyrobíte 6 čokoládových lízátek (cca 150g), 12 lanýžů a 14 pralinek. Celkem více než 500g jedinečných čokoládových produktů.
Dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec obsahu balíčku.
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Kakaové placky nebo kakaové nápoje připravovali už Mayové a Aztékové.
Do Evropy čokoládu přivezli v 16. století španělé a velmi rychle stala oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.
Typy čokolády
Čokoláda je v dnešní době dostupná v mnoha typech. Různé formy a příchutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství a druhem přísad.
Neslazená čokoláda
Jedná se o to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.
Hořká čokoláda
Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá „sladká čokoláda“ a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny
Couverture
Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, CocoBarry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.
Mléčná čokoláda
Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.
Bílá čokoláda
Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.
Ledová čokoláda
Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Bublinková čokoláda
Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem. Byla vynalezena firmou Rowntree's v roce 1935.
Výroba čokolády
Je založena na surovinách, které tvoří kakao a to: kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Obsahuje také tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Do tajemství její přípravy proniknete právě prostřednictvím našeho zážitku.
Čokoláda a zdraví
Studie prokazují pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém a to díky obsahu flavonoidů u kvalitní vysokoprocentní čokolády. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.
Pohodlné, zástěry abyste se neumazali vám poskytneme na místě.
Zážitkový poukaz.
Z důvodu fixní velikosti pracovních stolů je doporučena minimální výška účastníka 130 cm.
Jak uplatnit Edenred na nákup zážitku se dozvíte zde: https://www.firmanazazitky.cz/uplatneni-benefitu#edenred
Jak uplatnit UP Čr na nákup zážitku se dozvíte zde: https://www.firmanazazitky.cz/uplatneni-benefitu#upcr
Jak uplatnit Sodexo na nákup zážitku se dozvíte zde: https://www.firmanazazitky.cz/uplatneni-benefitu#sodexo
Speciální univerzální poukaz s označením BENE, na tento zážitek nelze uplatnit.
Kredit Allegria z běžného univerzálního poukazu a/nebo virtuálního účtu na tento zážitek lze uplatnit.
1 590,-
Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.
Zavolejte nám +420 222 316 957
Napište nám kontakt@firmanazazitky.cz
Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.
Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.
Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.
V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.
Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.
Získejte slevu 100 Kč na váš první nákup, informace o novinkách a taky speciálni akce pouze pro vás.
Detailní hodnocení