Čokoládové workshopy v Chocotopii

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
Nejprodávanější Novinka
celoročně
1,5 hodiny
1
990,-

990,-

  • garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 31.12.2020

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Přijměte pozvání do úžasného světa čokolády. Při zážitku čokoládový workshop v Chocotopii si na vlastní kůži vyzkoušíte, jak se vyrábí tabulková čokoláda. V průběhu se dozvíte nejen o historii výroby čokolády, ale také o její produkci a pěstování. V rámci workshopu vám chocolatier ukáže výrobu belgických pralinek a vyzkoušíte si cacao sniffing - inhalaci kakaového prášku s různými příchutěmi. Také vám nabídne k degustaci několik různých druhů čokolády a kousek z toho sladkého světa si sebou odnesete i domů.

  • Průběh:
    po příchodu na workshop předložíte svůj poukaz a po krátkém úvodu si začnete vyrábět svou vlastní tabulku čokolády. V průběhu vám chocolatier vysvětlí správný postup temperování čokolády, dozvíte se zajímavosti o samotné výrobě a produkci čokolády. Poté, co si vyrobíte svou vlastní čokoládu, vás čeká řízená degustace různých zajímavých čokolád, kakaových bobů a kakaového másla. Zatímco bude vaše vyrobená čokoláda tuhnout, ukáže vám chocolatier výrobu belgických pralinek. Následně vás provede naším muzeem čokolády, kde se dozvíte o historii a pěstování kakaových bobů, jak se čokoláda zpracovávala v průběhu let a další zajímavosti. Na konci prohlídky už na vás bude čekat vaše hotová čokoláda, kterou si budete moci odnést sebou domů.

  • platnost poukazu: 31.12.2020
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    1,5 hodiny unikátního čokoládového zážitku, řízenou degustaci čokolády, cacao sniffing, výrobu vlastní 1x300g nebo 3x100g čokolády nebo 12ks (cca 300g) Belgických trouffles, ukázku výroby belgických pralinek a komentovanou prohlídku muzea čokolády.

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec obsahu balíčku.

  • Sezóna: celoročně

  • Doprovod: není možný

  • Počasí: nemá vliv

  • Doporučené oblečení: pohodlné, zástěry abyste se neumazali vám poskytneme na místě

  • Zdravotní stav: příznivý

  • Poznámka: z důvodu fixní velikosti pracovních stolů je doporučena minimální výška účastníka 130 cm.

Zajímavosti

  • První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Kakaové placky nebo kakaové nápoje připravovali už Mayové a Aztékové. Do Evropy čokoládu přivezli v 16. století španělé a velmi rychle stala oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.

    Typy čokolády

    Čokoláda je v dnešní době dostupná v mnoha typech. Různé formy a příchutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství a druhem přísad.

    Neslazená čokoláda

    Jedná se o to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.

    Hořká čokoláda

    Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá „sladká čokoláda“ a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny

    Couverture

    Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, CocoBarry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.

    Mléčná čokoláda

    Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.

    Bílá čokoláda

    Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.

    Ledová čokoláda

    Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.

    Bublinková čokoláda

    Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem. Byla vynalezena firmou Rowntree's v roce 1935.

    Výroba čokolády

    Je založena na surovinách, které tvoří kakao a to: kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Obsahuje také tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Do tajemství její přípravy proniknete právě prostřednictvím našeho zážitku.

    Čokoláda a zdraví

    Studie prokazují pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém a to díky obsahu flavonoidů u kvalitní vysokoprocentní čokolády. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.

Hodnocení

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Časté dotazy



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.