Kontaktujte nás: Volejte +420 222 316 957 PO–PÁ 9.00–17.30 Kontakty



Čokoládové workshopy v Chocotopii

Popis

Přijměte pozvání do úžasného světa čokolády. Při zážitku čokoládový workshop v Chocotopii si na vlastní kůži vyzkoušíte, jak se vyrábí tabulková čokoláda. V průběhu se dozvíte nejen o historii výroby čokolády, ale také o její produkci a pěstování. V rámci workshopu vám chocolatier ukáže výrobu belgických pralinek a vyzkoušíte si cacao sniffing - inhalaci kakaového prášku s různými příchutěmi. Také vám nabídne k degustaci několik různých druhů čokolády a kousek z toho sladkého světa si sebou odnesete i domů.

Hodnocení zážitku

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Průběh

Po příchodu na workshop předložíte svůj poukaz a po krátkém úvodu si začnete vyrábět svou vlastní tabulku čokolády. V průběhu vám chocolatier vysvětlí správný postup temperování čokolády, dozvíte se zajímavosti o samotné výrobě a produkci čokolády. Poté, co si vyrobíte svou vlastní čokoládu, vás čeká řízená degustace různých zajímavých čokolád, kakaových bobů a kakaového másla. Zatímco bude vaše vyrobená čokoláda tuhnout, ukáže vám chocolatier výrobu belgických pralinek. Následně vás provede naším muzeem čokolády, kde se dozvíte o historii a pěstování kakaových bobů, jak se čokoláda zpracovávala v průběhu let a další zajímavosti. Na konci prohlídky už na vás bude čekat vaše hotová čokoláda, kterou si budete moci odnést sebou domů.

Platnost poukazu do 30.06.2021

Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

Balíček obsahuje

1,5 hodiny unikátního čokoládového zážitku, řízenou degustaci čokolády, cacao sniffing, výrobu vlastní 1x300g nebo 3x100g čokolády nebo 12ks (cca 300g) Belgických trouffles, ukázku výroby belgických pralinek a komentovanou prohlídku muzea čokolády.

Balíček neobsahuje

Dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec obsahu balíčku.

Sezóna

Celoročně

Doprovod

Není možný

Počasí

Nemá vliv

Doporučené oblečení

Pohodlné, zástěry abyste se neumazali vám poskytneme na místě

Zdravotní stav

Příznivý

Poznámka

Z důvodu fixní velikosti pracovních stolů je doporučena minimální výška účastníka 130 cm.

Zajímavosti

První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Kakaové placky nebo kakaové nápoje připravovali už Mayové a Aztékové. Do Evropy čokoládu přivezli v 16. století španělé a velmi rychle stala oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.

Typy čokolády

Čokoláda je v dnešní době dostupná v mnoha typech. Různé formy a příchutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství a druhem přísad.

Neslazená čokoláda

Jedná se o to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.

Hořká čokoláda

Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá „sladká čokoláda“ a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny

Couverture

Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, CocoBarry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.

Mléčná čokoláda

Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.

Bílá čokoláda

Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.

Ledová čokoláda

Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.

Bublinková čokoláda

Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem. Byla vynalezena firmou Rowntree's v roce 1935.

Výroba čokolády

Je založena na surovinách, které tvoří kakao a to: kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Obsahuje také tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Do tajemství její přípravy proniknete právě prostřednictvím našeho zážitku.

Čokoláda a zdraví

Studie prokazují pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém a to díky obsahu flavonoidů u kvalitní vysokoprocentní čokolády. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.

Časté dotazy

Uplatnění benefitů

Výběr varianty

  • celoročně
  • 1
  • 1,5 hodiny
990,-
  • Garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • Expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • Dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • Výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • Platnost poukazu 30.06.2021

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.




Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.