Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity
10.05.2024

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

Hledáte tipy na rodinné výlety v Olomouci a okolí? Přinášíme vám 7 skvělých výletů, které zaručeně potěší nejen vaše děti, ale i vás. Ať už hledáte kam s dětmi když prší nebo když je venku hezky, v článku najdete výlet přesně pro vás.

Pevnost poznání Olomouc

Pevnost poznání je interaktivní muzeum, které se zaměřuje na popularizaci vědy. V bývalém dělostřeleckém skladu najdete expozice zaměřené na široké spektrum témat - od vody přes světlo a tmu až po vědecké dílny a digitální planetárium.

Děti tu mají možnost na vlastní kůži zažít experimenty, projít se modelem mozku, potkat vodní hmyz v nadživotní velikosti, vyřešit obří hlavolamy, nebo prozkoumat hvězdnou oblohu v digitálním planetáriu. Zkrátka, ideální místo pro akční neposedy, kteří se rádi učí novým věcem.

  • Vstupné: rodinné od 380 Kč, dospělí 160 Kč, snížené 130 Kč

Dinopark a ZOO Vyškov

Dva výlety v jednom zažijete ve Vyškově. Součástí vstupenky do Dinoparku je také vstup do ZOO Vyškov. Dinopark nabízí jedinečný pohled do pravěké historie skrz modely dinosaurů v životní velikosti. Na 5 hektarech najdete nespočet dinosaurů, kteří obývali naši planetu před více než 65 miliony lety.

Děti si tu užijí například 4D kino, paleontologické hřiště nebo naučnou stezku. Po náročném dni si můžete dát něco dobrého v DinoCafé a DinoGrilu. Velkou atrakcí je také tzv. DinoBike - visutá dráha v korunách stromů, kde budete společně obdivovat celý park z výšky 11 metrů.

  • Vstupné: dospělí 320 Kč, děti 210 Kč

Zoo Olomouc

Zoologická zahrada Olomouc, nacházející se na Svatém Kopečku, je domovem více než 1700 zvířat. Najdete tu pět pavilonů a spoustu dalších expozic. Užít si tu s dětmi můžete okružní jízdu vláčkem nebo se společně vydejte na 32 metrů vysokou vyhlídkovou věž, odkud se vám naskytne krásný výhled na Olomouc.

Tip: Za zážitkem také se zvířaty vyrazte na Šumpersko.

Opravdové dobrodružství dalekého severu, to je mushing pro děti. Vaše ratolesti si při něm užijí spoustu zábavy s pejsky husky. Poznají jejich život a projedou se na psím spřežení.

vícero lokalit

Šumpersko, Jesenicko

3 499,-

Zjistit více


V zoo jsou k vidění například žirafy, gepardi a nebo také žraloci. V areálu pokračují další etapy výstavby rozlehlého safari, které již zahrnuje Safari Eurasie, Safari Afrika s přímorožci jihoafrickými a žirafami, Safari Amerika s bílými vlky Hudsonovými, a nejnověji Safari Austrálie a Safari Arktida.

  • Vstupné: dospělí od 130 Kč, děti od 100 Kč

Trojský kůň v Bouzově a hrad Bouzov

Trojský kůň v Bouzově - největší dřevěná stavba koně na světě se nachází v areálu historické zábavy pod hradem Bouzov. S výškou 15 metrů, délkou 16 metrů a váhou asi 40 tun jde o unikátní dílo nejen svými rozměry, ale i konstrukčním řešením. Stavbu koně projektoval stavitel lodí, přičemž trup koně je inspirován obráceným lodním kýlem a slouží jako obrazárna. Trojský kůň vám nabídne mimo jiné krásnou vyhlídku z jeho hlavy.

Samotný hrad Bouzov prozkoumejte s pohádkovou postavou Ohnivce. Tento prohlídkový okruh seznámí vaše děti s historickými útrobami hradu zábavnou formou.

  • Vstupné: dospělí 300 kč, děti 90 Kč

Hrad Helfštýn

Za historií vyrazte s dětmi na výlet do hradu Helfštýn. Na hradě najdete expozice uměleckého kovářství, ale i archeologické artefakty a podívat se můžete s dětmi i do historické mincovny.

Pokud máte možnost návštěvu naplánovat dopředu, vyrazte na konci srpna na festival Hefaiston. Mezinárodní setkání uměleckých kovářů hostí každoročně umělecké kováře s celého světa, kteří předvádějí na hradě svůj um. Součástí festivalu jsou například semináře, kovářské soutěže a živá hudba.

  • Vstupné: dospělí 150 Kč, děti 80 Kč

Dětský park skřítka Hrubíka a resort Hrubá voda

Při hezkém počasí navštivte dětský park skřítka Hrubíka v Resortu Hrubá Voda. Nachází se v malebném prostředí Hluboček, hned za wellness hotelem Hluboký dvůr. Park se skládá z vodního hřiště, podzemního bludiště a dračího hřiště. V resortu také najdete tzv. kamzíkovu cestu, celoroční bobovou dráhu a spoustu dalších aktivit, jak pro děti tak i dospělé.

  • Vstupné: dospělí 30 kč, dítě 80 Kč

Lanové centrum PROUD

Lanové centrum Proud v Olomouci je ideálním místem pro rodinnou zábavu a sportovní aktivity, kde se mohou vyřádit jak děti, tak i dospělí. Areál nabízí široký výběr atrakcí od houpaček, vodních polštářů, vzduchových trampolín až po nízké lanové překážky, které jsou vhodné i pro ty nejmenší návštěvníky od 1 roku.

Tip: Za sportem můžete také do 1 000 m2 velké trampolínové arény.

Přijďte si zaskákat do trampolínové arény Jump Academy v Olomouci. Čekají vás nejen trampolíny, ale také unikátní 9D kino, parkourová zóna nebo třeba molitanová jáma.

Olomouc - Velký Týnec

1 589,-

Zjistit více


Pro milovníky adrenalinu jsou tady připraveny vysoké lanové překážky a velká houpačka. Součástí každého standardního programu je instruktáž odborně vyškoleným instruktorem a veškerá potřebná výstroj. K dispozici je také občerstvení s bohatým výběrem.

  • Vstupné: dospělí i dítě 110 Kč

Zážitky v Olomouci
Sleva 100 Kč za odběr novinek

Podobné články

Výlet v Brně a okolí? 10 tipů, kam vyrazit

Výlet v Brně a okolí? 10 tipů, kam vyrazit

17.07.2024

Jste z Brna a hledáte nová místa, kam vyrazit? Anebo město navštěvujete a zajímá vás, co metropole Moravy a její okolí nabízí? Inspirujte se našimi tipy na výlet v Brně a okolí. Od přírodních pokladů jako je Moravský kras až po bunker uprostřed města. Tento region nabízí vhodné výlety pro všechny.

Co vidět v jižních Čechách: 11 tipů na výlet

Co vidět v jižních Čechách: 11 tipů na výlet

12.06.2024

Plánujete dovolenou v jižních Čechách? Náš článek vám představí 11 nejlepších tipů na výlet, které nesmíte minout. Prozkoumejte historický Český Krumlov, projděte se korunami stromů v Lipně, nebo navštivte pohádkový zámek Hluboká. Užijte si krásnou přírodu a památky, které tato oblast nabízí, a inspirujte se našimi tipy pro nezapomenutelné zážitky.

Kam na výlet v Moravskoslezském kraji? 7 tipů kam vyrazit

Kam na výlet v Moravskoslezském kraji? 7 tipů kam vyrazit

29.05.2024

Plánujete výlet v Moravskoslezském kraji? Nechte se inspirovat naším průvodcem a objevte jedinečná místa jako industriální Areál Dolní Vítkovice v Ostravě, zámek Hradec nad Moravicí nebo nádhernou Stezku Valaška v Beskydech. Každé z těchto míst stojí za návštěvu a ve vašem moravskoslezském itineráři by neměli chybět.

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.