4+1 hra na zahradní párty
17.04.2023Aktualizace 08.11.2023

4+1 hra na zahradní párty

Blíží se jaro, počasí se otepluje a lidé stále více času tráví venku. Pořádáte zahradní párty a chcete prolomit ledy? Co by mohlo být lepší než si zahrát nějakou společenskou hru? V dnešním článku se podíváme na 4+1 her, které můžete hrát na zahradní párty.

Mám rád & nemám rád

Mám rád & nemám rád, v angličtině "Likes & dislikes", je společenská hra, při které každý hráč napíše na papírek 5 věcí co má a co nemá rád. Až všichni svoje lajky a dislajky napíšou, tak se papírky dají na jednu hromádku a pořádně se zamíchají. Jeden hráč pak předčítá jednotlivé "lajky a dislajky" nahlas a ostatní se snaží zjistit, čí daný papír je.

likes a dislikes

Hádej kdo jsem?

Tuto hru si užijí snad všechny věkové kategorie. Ke hře potřebujete jenom papír a tužku. Na začátku hry každý na papírek napíše slavnou osobnost nebo postavu z filmu. Ten pak nalepí na čelo osobě po své pravici. Vaším úkolem je uhodnout, kdo jste, neboli jakou známou osobnost máte nalepenou na čele. To postupně zjišťujete pomocí otázek typu: "Jsem český herec?" "Žiju v zahraničí?", atd. Tudíž pokládáte takové otázky, na které se dá odpovědět buď ano nebo ne. Pokud na vaší otázku zbylí odpoví ne, je na řadě další hráč, jestli jste se trefil a ostatní odpoví ano, můžete se ptát dál. Takhle se postupně střídáte. Vyhrává ten, kdo svojí osobnost uhádne jako první.

hadej kdo jsem

Obrázková tichá pošta

Jediné, co k této hře potřebujete jsou bloky a tužky, podle toho, kolik vás hraje. Každý hráč napíše na první stránku bloku cokoliv, co ho napadne. Zavřený blok pošle osobě po své pravici, ten se podívá na to, co je napsáno na první straně a následně to nakreslí na druhou stránku. Zase blok předá dalšímu hráči po své pravici. Ten se podívá, co je nakresleno na druhé stránce  a na třetí stránce se to pokusí popsat slovy. Takhle jedete dál, dokud se blok nedostane k původnímu majiteli. Poté se všechny kresby a věty odhalí a hráči se baví tím, jak se původní zpráva postupem času měnila.

ticha posta

Předávání jablka

U téhle společenské hry se zaručeně budou bavit hlavně děti. Předávání jablka je velice jednoduchá společenská hra, ke které potřebujete jenom jablko a vlastní tělo. Hráči se postaví do řady a první vezme jablko a dá si ho mezi krk a bradu. Cílem hry je předat jablko dalšímu pouze za pomoci krku a brady. Pokud jablko spadne, musí se začít znovu. Hrát můžete třeba i s tenisákem nebo pomerančem.

Foukání karet z lahve

Tuhle hru můžete hrát snad na každé zahradní párty, potřebujete jenom láhev a balíček karet. Nejde o nic složitého. Hráči se postaví kolem stolu, na kterém postavíte neuspořádaný balík karet na hrdlo prázdné láhve. Každý se střídáte ve foukání, nesmíte však shodit celý balík, ten kdo sfoukne všechny karty z lahve prohrál a je vyřazen. Čím méně karet na láhvi je, tím je hra napínavější.

Tyto hry zaručeně zpestří každou zahradní párty, ať už hledáte společenské hry pro děti nebo pro dospělé. Věříme, že vás tyto hry budou bavit a zahradní párty si užijete na maximum.

Dárky pro skupinu
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.