Kontaktujte nás: Volejte +420 222 316 957 PO–PÁ 9.00–16.30 Kontakty



Pobyt s neomezenou konzumací piva

Pivovaru Cvikov

Popis

Chcete vyrazit na 2 noci z domova s přáteli? Máte rádi styl, komfort, dobré jídlo a pivo? Nechte se zlákat skvělou nabídkou ubytování pro 3, kdy každý z Vás je ubytován ve svém jednolůžkovém klimatizovaném pokoji. Ač to bude společná dovolená, ani jeden z vás nepřijde o své soukromí. Hotel Kleis je pro takový odpočinek jak dělaný, vypněte a zapomeňte na chvíli na každodenní kolotoč. Vydejte se s přáteli na procházku či na cyklovýlet do Pekelných dolů či na Hrad Tolštejn. Po návratu si popovídáte u dobrého točeného piva a v restauraci Sladovna si pochutnáte na marinovaných vepřových žebírkách s pečenými brambory s tvarohem a pažitkou + chléb, hořčice a jablečný křen. Až přijde čas složit hlavu, odeberete se každý do svého pokoje, ve kterém si uděláte pohodlí podle svých představ.

Hodnocení zážitku

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Průběh

Po příjezdu předložíte svůj zážitkový poukaz, budete přivítáni welcome drinkem a posléze ubytování. Check in: 14:00 a check out: 10:00.

Platnost poukazu do 30.06.2021

Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

Balíček obsahuje

Poukázku v hodnotě 9250,- Kč. Můžete ji využít v hotelu Kleis například na tento balíček služeb:
welcome drik, 2 noci v jednolůžkovém klimatizovaném pokoji se snídaní formou bufetu pro každého,
1x Odpolední káva + dezert dle denní nabídky,
neomezená konzumace piva po celou dobu pobytu,
navíc 1x 2Kg Marinovaná vepřová žebírka, pečená brambora s tvarohem a pažitkou, chléb, hořčice, jablečný křen,
prohlídka Pivovaru Cvikov,
úschova kol,
parkování.

Balíček neobsahuje

Služby a produkty nad rámec hodnoty poukazu.

Sezóna

Celoročně (vyjma 23.12 – 31.12.).

Doprovod

Je možný s doplatkem za druhý jednolůžkový pokoj

Doporučené oblečení

Dle plánovaných aktivit.

Poznámka

Prohlídku Pivovaru Cvikov si prosím objednejte při rezervaci termínu pobytu. Minimální věk účastníka je 18 let. Chcete-li si zážitek užít s dalšími přáteli, můžete při rezervaci termínu domluvit dokoupení pokojů i pro ně za doplatek 3000,-/os. Hotel disponuje až 9 jednolůžkovými pokoji a v ceně máte všichni výtečnou večeři – marinovaná vepřová žebírka s přílohou.

Zajímavosti

Kořeny pivovarnictví sahají až do období před 6 tisíci lety, kdy se vařil nápoj podobný pivu, jak jej známe dnes. Od té doby se ale výrazně změnily nejen výrobní postupy.

Češi se považují za pivní šampióny, ale o svém oblíbeném nápoji toho často mnoho nevíme a o jeho historii už vůbec ne. Teď je ten správný čas to změnit.

Historie českého piva

Archeologický výzkum na našem území dokazuje, že i dřívější obyvatelé tohoto území připravovali kvašené nápoje z obilí. Nejstarší doložený český pivovar je Břevnovský klášterní pivovar, který byl založen roku 993.

Prním dokladem souvisejícím přímo s výrobou piva je nadační listina prvního českého krále Vratislava II., ve které panovník přidělil kapitule desátek chmele na vaření piva. Nejstarším dokladem o pěstování chmele na území českých zemí je nadační listina ze 30. let 11. století knížete Břetislava. Největší rozvoj v oblasti výroby u nás nastal ve 12. století, kdy měl na území státu právo vařit pivo kdokoliv.

O velkou reformu výroby sladu a piva, která byla prvním krokem v rozvoji typických vlastností současných českých piv, se zasloužil v 18. století český sládek František Ondřej Poupě (1753–1805). Navrhl řadu nových zařízení pro výrobu sladu a piva, přesvědčoval sládky, aby používali výhradně ječný slad, upravil dávkování chmele. Na sklonku života založil v Brně pivovarskou školu, která byla zřejmě první svého druhu v Evropě a absolvovala ji řada nejen českých sládků, ale i pivovarníků ze zahraničí.

Významným mezníkem v českém pivovarství bylo založení Měšťanského pivovaru v Plzni (dnešního Prazdroje) v roce 1842, který vyráběl výhradně spodně kvašená piva. Pivo mělo velmi dobrou kvalitu a během krátké doby všechny pivovary v Čechách a na Moravě zavedly tuto technologii výroby.

V polovině 19. století nastal zlatý věk českého pivovarství. Je to období zahájení průmyslové výroby sladu a piva. Vynikající rozvoj českého pivovarství a kvalita jeho výrobků byla podpořena třemi základními faktory: optimálními podmínkami pro pěstování surovin sladovnického ječmene a chmele, orientací rozvíjejícího se strojírenského průmyslu na výrobu sladařských a pivovarských zařízení (vyvážela se záhy do 400 zemí) a zajištěním jak vysokoškolské, tak středoškolské výuky pivovarských odborníků. V té době se uvolnila možnost výstavby pivovarů a v Čechách vzniklo okolo 30 nových měšťanských, akciových a soukromých pivovarů. Postupně se zvyšovala celková výroba piva koncentrovaná do větších pivovarů, malé pivovary zanikaly. Pivo se vyváželo prakticky do celého světa.

V roce 1918 nová Československá republika převzala z bývalé habsburské monarchie asi 60 % výrobního potenciálu pivovarů, celkem 562 pivovarů bylo v poměrně špatném stavu. Katastrofu českému pivovarnictví jako veškerému světovému vývoji přinesla druhá světová válka. Po válce řada uzavřených pivovarů již neobnovila svoji činnost. Pivovarský a sladařský průmysl byl postupně v celé Československé republice zestátněn a centrálně řízen.

V době komunistického režimu nebyly do pivovarů a sladoven vkládány potřebné finanční prostředky na modernizaci. Přesto pivovarský obor zajistil na domácím trhu dostatek piva a byl schopný vyvážet pivo a slad nejen do tzv. socialistických zemí, ale i na náročný trh kapitalistických oblastí světa.

Po roce 1989 proběhla privatizace pivovarů, mnohé zanikly, do některých vstoupil zahraniční kapitál. V roce 2003 bylo v České republice 36 sladoven, které vyrobily 483 693 tun sladu. Z toho vývoz činil 213 324 tun (44,10 %). Činných průmyslových pivovarů bylo v roce 2007. vyrobily 18 548 314 hl piva, z toho bylo vyvezeno 2 129 848 hl (11,48 %), roční spotřeba na jednoho obyvatele činila 160,9 l piva. Sedm největších pivovarů pokrývá 84 % produkce českého piva (jedná se o pivovary Plzeňský Prazdroj, Budějovický Budvar, Staropramen, Královský Pivovar Krušovice, PMS Přerov, Drinks Union a Starobrno).

17. 10. 2008 – České pivo získalo Chráněné zeměpisné označení EU.

Časté dotazy

Uplatnění benefitů

Výběr varianty

Novinka
  • Celoročně (vyjma 23.12 – 31.12.).
  • 3 osoby.
  • 3 dny/2 noci.
9 250,-
Novinka
  • Celoročně (vyjma 23.12 – 31.12.).
  • 1 osoba.
  • 3 dny/2 noci.
3 350,-
Novinka
  • Celoročně (vyjma 23.12 – 31.12.).
  • 2 osoby.
  • 3 dny/2 noci.
6 600,-
  • Garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • Expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • Dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • Platnost poukazu 30.06.2021

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.




Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.