Kam s dětmi v Brně a okolí? 8 tipů na výlety
16.08.2023

Kam s dětmi v Brně a okolí? 8 tipů na výlety

Plánujete rodinný výlet v Brně a okolí? Objevte top atrakce, od zábavních parků, jako je BRuNO, přes Dinopark Vyškov až po vzdělávací Mendelovo muzeum. Ať už hledáte adrenalinové zážitky, výlety do přírody, nebo chcete strávit s dětmi den se zvířaty, tady najdete 8 nejlepších tipů na výlety s dětmi v Brně a okolí.

Zábavní park BRuNO

Hledáte místo, kde se vaše děti mohou pořádně vyřádit? V rodinném parku BruNO zábavu najdou děti všech věkových kategorií. Na rozloze 4 000 m2 se nachází více jak 40 atrakcí, jako například autodrom, moře s lodičkami, tobogán dlouhý 38 metrů a 14 pater labyrintu. Součástí parku je také hernička „Mláďata" pro maminky s dětmi do 4 let. Za hezkého počasí mají otevřenou od jara do podzimu i venkovní část, kde je dalších 13 atrakcí a vodní svět.

Po náročném dni plném skákání a dovádění vemte děti do bistra nebo restaurace, které jsou v areálu parku. Pokud se sem rozhodnete vyrazit v létě, tak doporučujeme vzít dětem náhradní oblečení, popřípadě i plavky. Zejména v létě v parku dovádí hodně dětí, tudíž lepší je sem zavítat ve všední den, ušetřit si fronty a trochu peněz.

  • Vstupné: 110-420 Kč za dítě (záleží na dnu, sezóně a věku dítěte) a 80-140 Kč za dospělého (záleží na dnu)
  • Vhodné pro děti do 15 let

Lamacentrum Hády

Za nejen krásnou přírodou se s dětmi vydejte na výlet do Lamacentrum Hády v lomu Džungle. Lamy Alpaky, kozy, králíci a ovečky vám budou při procházce lomem dělat společnost. V areálu najdete různé zábavné prvky, takže se vaše ratolesti nudit nebudou, navíc si u vstupu můžete koupit i granule a společně s dětmi lamy nakrmit.

K Lamacetrum vás čeká menší výšlap, takže si doporučujeme vzít nějaké pevnější boty a vhodně se obléknout. K lamám můžete pouze s průvodcem, který vám a dětem řekne kdejakou zajímavost a nechá vás je nakrmit a pomazlit se s nimi.

  • Vstupné: 40 Kč za dítě a 80 Kč za dospělého (pouze v hotovosti!)
  • Vhodné pro všechny věkové kategorie

Dinopark Vyškov

Desítky modelů dinosaurů v životní velikosti, 4D kino a visutá lanová dráha na vás a vaše děti čekají v Dinoparku Vyškov. Vstupenka do Dinoparku zahrnuje i vstup do vyškovské Zoo, takže výlety to budou vlastně dva. Součástí areálu jsou všelijaká hřiště a jiné atrakce, jako například paleontologické hřiště, prolézačky, houpadla a foto koutek. Pro děti bude tento výlet nejenom velká zábava, ale také se na něm něco naučí o historii naší planety. V parku najdete i naučný pavilon Cesta do minulosti Země plný starodávných artefaktů vystavěný ve spolupráci se Západočeským muzeem v Plzni.

Doporučujeme přijet v brzkých hodinách, jak kvůli parkování, tak i z důvodu, že do Dinoparku se dostanete pouze jejich vláčkem, který jezdí po 20 minutách. Pokud se tedy do parku snaží dostat hodně lidí, může se stát, že budete čekat frontu na vláček.

  • Vstupné: děti 190 Kč a 290 Kč dospělí
  • Vhodné pro děti do 15 let

Bobovka U Mlýna

Za špetkou adrenalinu vyrazte s dětmi na bobovou dráhu do Mariánského údolí. Čeká vás něco málo přes kilometr dlouhá jízda s největším převýšením na Moravě. Nejde však o nic, co by bylo na děti moc, rychlost si můžete sami korigovat.

  • Vstupné: Děti 60 Kč a dospělí 80 Kč
  • Vhodné pro děti od 3 do 15 let (děti do 8 let musí za doprovodu osoby nad 12 let)

Otevřená zahrada

V centru Brna hned vedle parku Špilberk najdete tuto oázu klidu. Jedná se o výukovou zahradu tématicky rozdělenou do 4 živlů - Země, voda, vzduch, oheň. Na celkem 12 stanovištích se děti dozví, jak funguje ekosystém a různé jiné zajímavosti. Na recepci si můžete koupit jejich samoobslužné hry a procházku si zpestřit. Najdete tu i malou farmu, kde chovají ovce, slepice, králíky a včely.

V horkých letních dnech oceníte místní bistro, kde si můžete dát něco vychlazeného k pití. Zahrada je přístupná pro veřejnost od dubna do září.

  • Vstupné: zdarma
  • Vhodné pro všechny věkové kategorie

Únikovky pro děti v Brně a okolí

Za dobrodružnou a rozhodně ne pro klaustrofobiky vhodnou únikovou hrou jeďte do Moravského krasu do obce Ostrov u Macochy. Dostanete jeskyňářskou kombinézu, čelovku přilbu a vyrazíte do jeskyně, ano čtete správně, únikovka se odehrává v jeskyni Bertalánka.

Tato úniková hra pro děti v jeskyni je zábavná a dobrodružná hra pro celou rodinu. Únikovka v jeskyni nadchne malé i velké.

Ostrov u Macochy

1 445,-

Zjistit více


Za hezkého počasí vyrazte na venkovní únikovku v centru Brna - Hon na draka. S dětmi budete řešit všelijaké hádanky a vaším úkolem bude vysvobodit princeznu.

Užijte si s dětmi prima odpoledne. Vydejte se s rodinou do historického centra Brna a zahrajte si tam venkovní únikovou hru Hon na draka a vysvoboďte princeznu z jeho spárů. Přidejte se k záchranné misi, kterou vede statečný rytíř.

Brno

1 099,-

Zjistit více


Mendelovo muzeum

Objevte fascinující svět průkopníka genetiky, Gregora Johanna Mendela, a tajuplný svět buněčného jádra v Mendelově muzeu. První expozice se věnuje životu a práci Mendela a druhá více interaktivní expozice vás a vaše děti seznámí s jádrem a genetikou zábavnou formou. V budově Mendelova muzea můžete navštívit i místní zahradu, včelín, Mendelův skleník nebo Mendelův refektář, to je však možné pouze s průvodcem.

Expozice Gregor Johann Mendel - příběh skromného génia a Genetika aneb Podivuhodná cesta do jádra buňky projdete zhruba za hodinu. Možné je si projít expozice s průvodcem, nutná je však předchozí rezervace.

  • Vstupné: za dítě 100 Kč za dospělého 130 Kč
  • Vhodné pro děti od 5 do 17 let

Hopsálkov

Místo pro děti a rodiče, kde najdete 600 m2 velké pískoviště, různé typy houpaček, trampolíny, bistro s terasou a mnohem více. Zatímco vy budete relaxovat na písku, děti se vyřádí na desítkách atrakcí. Jediné co tu chybí je moře.

Do golfového areálu Kšírovka, kde Hopsálkov najdete, mají zákaz psy, takže svoje čtyřnohé mazlíčky nechte doma.

  • Vstupné: za dítě 200 Kč a za dospělého 100 Kč na celý den
  • Vhodné pro děti všech věkových kategorií

Zážitky pro děti a rodinu
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.