Flyboarding: Akční sport, který vám zatají dech
21.07.2022

Flyboarding: Akční sport, který vám zatají dech

Flyboarding je poměrně novou, nicméně velmi moderní adrenalinovou záležitostí. Tahle vodní kratochvíle chytne za srdce nejednoho dobrodruha. Jak takový Flyboarding probíhá a co byste o něm měli vědět?

Historie

Létání nad vodou jako Superman se nevěnujeme zas tak dlouhou dobu. Flyboarding byl totiž oficiálně vynalezený ve Francii kolem roku 2011 Frankem Zapatou, vlastníkem společnosti Zapata Racing. Jeho cílem bylo vytvořit zařízení, které by se dokázalo vznášet nad vodou a to s dostatečnou stabilitou. K úplně prvnímu seznámení veřejnosti s flyboardem došlo v Číně při konání Jet Ski World Championship. Netrvalo dlouho a během několika let se po světě začaly flyboardy prodávat s velkou oblibou. Během poměrně krátké doby si tento adrenalinový sport našel spoustu fanoušků, jejichž počet se každým rokem zvyšuje.

flyboarding

Jak Flyboard funguje?

Zase taková věda to není. Jde v podstatě o zařízení, které je poháněné vodním skútrem o minimálním výkonu 100 hektopascalů. Při celém procesu se tlak vzduchu a vody dostává do dlouhé hadice ve dvou tryskách, nad kterými stojíte. Díky této cirkulaci je možné se odlepit od povrchu a vzletět. V rukách po celou dobu máte ovládání ve spínačích, které jsou velmi intuitivní a naučí se s ním každý. Na začátku vám s tím samozřejmě pomůže zkušený instruktor, který vysvětlí základní principy používání.

Ovládáním regulujete výkon plynu na skútru tak, že máte prostor soustředit se na udržení stabilitu ve vzduchu. Ta je také nejdůležitější k tomu, abyste se ve vzduchu udrželi. Dokázat si poradit s balancem je tak něčím, co se u flyboardu musíte naučit. Díky tomu vám pak půjde letět do všech světových stran. Důležité je hlavně zpevnit celé tělo a nohy hezky propnout, přičemž se musíte soustředit na udržení rovnováhy mezi špičkou a patou. Pokud vám to i tak zní komplikovaně, není se čeho bát. Jde o zcela intuitivní mechaniku, kterou si po chvilce osvojíte.

Flyboarding

I když by někoho mohl flyboarding odradit hned na první pohled, není se čeho obávat. Zvládnou to i lidé, kteří s něčím podobným zkušenosti nemají. Vyzkoušet si to mohou i děti či starší lidé, kteří se stále cítí fit. Věk tedy u flyboardu nehraje nijak významnou a omezující roli. Hlavní je, se cítit fit a vědět, že s podobnou aktivitou nebude mít tělo problém.

Ještě se vrátíme k udržení balancu. Důležité je řídit se dvěma pravidly - nekrčit nohy a snažit se neustále udržet balanc. Stačí toto dodržet a vznášet se budete jako jedna báseň. Ovšem pozor, pořádnou jízdu můžete zažít i pod vodní hladinou. Díky tryskám se z vás stane hotové torpédo. Prosvištíte si to pod hladinou jako nic a během chvíle opět vyletíte nad vodu. Tomu říkáme pořádná akce.

- 500 Kč Nejprodávanější

Ovládněte Flyboard s týmem mistra ČR a Evropy. Tým Petra Civína – nejlepšího flyboardisty Evropy vás naučí základy na flyboardu.

Vícero lokalit.

Brandýs nad Labem, Praha, Příbram, Slapy , Lipno, Olomouc

2 499,- od 1 999,-

Zjistit více


Pojďme si také ještě trochu posvítit na ovládání tohoto zařízení. Na začátku si na hladině lehnete na břicho. Budete mít plovací vestu, takže to nebude nic náročného. U sebe budete mít řidiče skútru, který se následně rozjede. V tu chvíli začne z trysek flyboardu proudit voda. To vás rozežene po vodě dopředu. Až se rozkoukáte a pocítíte, že byste se už mohli postavit, snažte se pod vodou dostat do pokleku. Bude to chtít trochu zabrat, je totiž důležité dostat trysky s proudem pod celé své tělo. To musíte v tento moment také pořádně zpevnit. A než se nadějete, už budete létat ve vzduchu. To už pak jen zbývá regulovat si tlak a držet rovnováhu. Co takhle zkusit salto nebo jinou frajeřinu? Když se vám to nepodaří, svět se nezhroutí. Vy sebou jen maximálně hodíte do vody a následně opět vzlítnete. Zkoušet to tak můžete donekonečna a přitom bezpečně.

Flyboarding

Kde se Flyboarding provozuje?

S rostoucí oblibou flyboardingu se s tímto zábavným sportem můžete každým rokem setkat na více místech po celé zemi. Normálně se provozuje na venkovních vodních plochách, ale stále častěji ho lze provozovat i v halách s obrovskými bazény. Flyboarding lze tak provozovat celoročně. Neváhejte proto zažít něco nového, díky čemu zažijete pořádnou dávku adrenalinu a zábavy v jednom.

V závislosti na vaší úrovni zkušeností a dovedností se můžete také rozhodnout pro různé úrovně obtížnosti a různé triky. Pokud jste nováček, můžete se zaměřit na udržování rovnováhy a pohybu po vodě. Pokud jste již zkušený, můžete se pokusit o náročnější manévry a triky. Flyboarding je také skvělou aktivitou pro skupiny, ať už jde o rodinu, přátele nebo kolegy z práce. Můžete si zorganizovat soutěže nebo jen zábavné jízdy.

Bez ohledu na to, jakým způsobem se rozhodnete flyboarding vyzkoušet, jedno je jisté - tento sport vám nabídne zážitek, který nikdy nezapomenete. Bude to pro vás nejen adrenalinový zážitek, ale také skvělá příležitost strávit čas s přáteli a rodinou a užít si krásné okolí vodní plochy, na které si flyboarding můžete vyzkoušet.

Flyboarding
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.