15 nejromantičtějších filmů všech dob
02.04.2024

15 nejromantičtějších filmů všech dob

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Léto s kovbojem

Ikonická dvojice Hanzlík a Kovářová vás nezklame v československé klasice Léto s kovbojem. Příběh vypráví o traktoristovi Honzovi a pražské psycholožce Doubravce. Nečekané zvraty a odlehčený humor pobaví i po téměř 50 letech od filmové premiéry.

  • Produkce: Československo

  • Rok uvedení: 1976

Minulé životy

Příběh o dětské lásce, která dvě hlavní postavy Noru a Hae-Sunga neopouští ani po 20 letech. Hlavní otázkou celého filmu je „Co by kdyby?" Neskutečné herecké výkony, scénář nabitý emocemi a vizuálně propracovaný snímek z roku 2023 byste si neměli nechat ujít.

  • Produkce: USA / Jižní Korea

  • Rok uvedení: 2023

50x a stále poprvé

Adam Sandler a Drew Barrymore ve snímku z roku 2004 tvoří nezapomenutelný pár ve filmu, kde každý den je novou šancí na lásku. Lucy (Drew Barrymore) má po autonehodě poškozenou paměť, kdy každý den je pro ni neděle 13. října. Henry (Adam Sandler) se do Lucy zamiluje, ale zjišťuje, že si ho nepamatuje. Příběh vypráví o lásce, která nezná meze.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 2004

Titanic

Romantická klasika, která v roce 1998 vyhrála rekordních 11 Oscarů. Titanic se nepochybně zapsal do historie, jako jeden z nejlepších snímků všech dob. Příběh v hlavní roli s Leonardem DiCapriem a Kate Winslet líčí tragický příběh Titanicu, ale hlavně lásky, která pořádně ani nezačala.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 1997

Zápisník jedné lásky

Romantika s velkým R, zápisník jedné lásky se klišé nebojí. Příběh, v hlavních rolích Ryan Gosling a Rachel McAdams, vypráví o lásce mezi vesnickým chlapcem a dívce z bohaté rodiny. Jako předloha sloužila scénáristům stejnojmenná kniha od úspěšného spisovatele Nicholase Sparkse.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 2004

Forrest Gump

Tom Hanks v roli Forresta Gumpa, muže s ryzím srdcem a neobyčejným životním příběhem, ukazuje, že láska nezná hranic. Jeho láska k Jenny (Robin Wright)  je nití vedoucí celým příběhem. Tato kinematografický klasika dostala 6 oscarů a na portálu ČSFD se stala nejoblíbenějším filmem mezi diváky.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 1994

Láska nebeská

Tento film z roku 2003 proplétá několik příběhů o lásce, přátelství a rodinných vazbách, odehrávajících se v předvánočním Londýně. Film se chlubí hvězdným obsazením, ve kterém najdeme jména jako Hugh Grant, Emma Thompson a Keira Knightley. Láska nebeská nabízí směsici romantických, ponurých a vtipných momentů, které společně tvoří přesvědčivý obraz o různých tvářích lásky.

  • Produkce: Velká británie / Francie / USA

  • Rok uvedení: 2003

Láska přes internet

Romantická komedie z roku 1998 s Tomem Hanksem a Meg Ryan v hlavních rolích, vykresluje příběh majitelky malého knihkupectví Kathleen Kelly a spolumajitele velkých knihkupectví Joe Foxe. Dva úhlavní nepřátele, kteří nevědí, že se do sebe zamilovali přes internet.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 1998

Lady a Tramp

Legendární Disneyovka z roku 1955 vypráví příběh lásky mezi dvěma psy z naprosto odlišných světů. Lady a Tramp přesahuje hranice dětského animáku a zpracovává témata jako předsudky, společenské vrstvy a důvěra. Film také překvapuje skvělou hudbou a s ohledem na dobu i vizuálním zpracováním.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 1955

Želary

Film z roku 2003, režírovaný Ondřejem Trojanem a v hlavní roli s Aňou Geislerovou, je silným příběhem o lásce, odvaze a přežití během druhé světové války. Snímek Želary se může pyšnit dvěma českými lvy: za herecký výkon a nejlepší zvuk. Na 76. udílení Oscarů byl tento český snímek nominovaný v kategorii cizojazyčných filmů.

  • Produkce: Česko / Slovensko / Rakousko

  • Rok uvedení: 2003

500 dní se Summer

Film z roku 2009 vypráví příběh mladého muže, který se zamiluje do ženy, která nevěří v pravou lásku. Joseph Gordon-Levitt a Zooey Deschanel vykreslují, jak různé pohledy na lásku mohou ovlivnit vztah. Nekonvenční styl vypravování, vtipné a originální segmenty, ale hlavně skvělé herecké výkony dělají z 500 dní se Summer jeden z nejlepších romantických filmů všech dob.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 2009

Kristián

Film Kristián z roku 1939 s Oldřichem Novým, Adinou Mandlovou a Natašou Gollovou, patří mezi klenoty československé kinematografie. Řadový úředník Alois Novák vede dvojí život. Měsíc co měsíc odbíhá od manželky a navštěvuje bar, kde si hraje na světáka a svádí mladé ženy. Předlohou příběhu byla francouzská divadelní hra, kterou přepsali pro filmová plátna scénáristé Josef Gruss, Eduard Šimáček a Martin Frič.

  • Produkce: Československo

  • Rok uvedení: 1939

Zkrocená hora

V angličtině Brokeback mountain, v hlavních rolích Jake Gyllenhaal a Heath Ledger, je romantické drama z roku 2005. Příběh vypráví o dvou kovbojích, kteří společně vyráží hlídat stádo ovcí kdesi ve Wyomingu, kde se také do sebe zamilují. Skvělé herecké výkony obou hlavních protagonistů podtrhují sílu příběhu o nenaplněné lásce.

  • Produkce: USA / Kanada

  • Rok uvedení: 2005

Hříšný tanec

„Baby nebude sedět v koutě." prohlásil poprvé na filmových plátnech v roce 1987 Patrick Swayze ve filmu Hříšný tanec. Příběh mladé Baby, která se během letních prázdnin zamiluje do charismatického tanečníka Johnnyho patří mezi ikonické filmy 80 let.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 1987

10 důvodu, proč te nenávidím

Příběh inspirovaný Shakespearovskou hrou „Zkrocení zlé ženy" sleduje Kat Stratfordovou (Julia Stiles) nezávislou inteligentní středoškolačku a pohledného a sebejistého Patricka Verony (Heath Ledger). 10 důvodů proč tě nenávidím zpracovává témata jako dospívání, rodinné vztahy a tlak vrstevníků s lehkostí, ale přesto neztrácí na vážnosti.

  • Produkce: USA

  • Rok uvedení: 1999

Zážitky pro páry
Sleva 100 Kč za odběr novinek

Podobné články

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.

Biatlon: Objevte kouzlo populárního sportu

Biatlon: Objevte kouzlo populárního sportu

17.01.2024

Biatlon patří mezi nejoblíbenější české sporty, co se sledování týče. Znáte však jeho disciplíny a historii? Dali jsme pro vás dohromady článek o biatlonu s tipy, kde si biatlon vyzkoušet na vlastní kůži.

 



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.