Kdo si hraje nezlobí aneb 19 her, kterými zabavíte děti na cestách
02.05.2023

Kdo si hraje nezlobí aneb 19 her, kterými zabavíte děti na cestách

Cestování s dětmi může být náročné, zejména pokud vás čeká dlouhá a náročná cesta. Abychom vám trochu usnadnili život a zpříjemnili cestu, přinášíme vám 19 her, které zabaví vás a hlavně vaše děti. Tak pojďme na to!

1. Najdi 10 věcí

Vyberte si písmeno, každý musí najít venku věci, které na dané písmeno začínají. První kdo najde 10 věcí, vyhrává.

2. Hádej, co vidím

Jeden cestovatel si vybere něco, co vidí, může to být cokoliv a dá ostatním hráčům nápovědu. Například: "Vidím něco zeleného." Ostatní se střídají a hádají, co hráč vidí.

hry pro deti do auta

3. 20 otázek

Jeden hráč myslí na nějakou osobu, místo nebo věc. Ostatní mají celkem 20 otázek na to, aby zjistili, na co hráč myslí.

4. Hádej film

Trochu alternativa k rádiu. Jeden cestující začne broukat melodii písničky z filmu a ostatní musí uhodnout, o jaký film jde. Nemusíte se však vázat na filmy, můžete hádat obecně názvy písniček. Tahle hra je ideální pro děti v rozmezí 10 - 15 let.

5. Slavné dvojice

Jeden hráč řekne jméno slavné osoby, a druhý hráč musí říci druhou polovinu slavné dvojice (např. "Bolek" a druhý hráč řekne "Lolek").

6. Auta podle barev

Tuhle hru si řidič neužije. Vyberte barvu a řekněte dětem, ať se koukají z okna a spočítají, kolik aut této barvy uvidí během 5 minut. Ten kdo jich napočítá nejvíc, vyhrává.

7. Abeceda na cestách

Tahle hra pro děti je ideální na dálnicích. Hráči se snaží najít každé písmeno abecedy postupně na značkách, billboardech, espezetkách, a tak dále. První, kdo projde celou abecedou vyhrává.

8. Příběh slovo po slově

Začněte vyprávět příběh krátkou větou, potom pokračujete ve vyprávění pouze jedním slovem. Po každém slovu se střídejte. Sledujte a bavte se tím, kam vás příběh zavede.

9. Hádej zvuk

Jeden hráč napodobí zvuk (např. zvíře, přístroj, dopravní prostředek) a ostatní hádají, co to je. Počítejte s tím, že řidič nebude moc nadšený.

hry pro deti do auta

10. Slova pozpátku

Touto hrou zabavíte spíše menší děti. Někdo vysloví slovo pozpátku a ostatní se pokouší uhodnout, o které slovo se jedná, například, "otua". Samozřejmě čím delší, tím složitější.

11. Kategorie

Vyberte si kategorii (např. ovoce, země, zvířata) a každý hráč musí zmínit něco, co do kategorie patří. Hra pokračuje, dokud někdo neudělá chybu nebo se kategorie nevyčerpá a už děti ani vás nic nenapadne.

12. Spojovací hra

První hráč řekne dvě nesouvisející slova a ostatní se pokusí vymyslet příběh nebo situaci, která by je spojila.

13. Hádej číslo

Jeden cestující myslí na číslo v rozmezí, které si stanovíte (např. 1-100), a ostatní se střídají v hádání čísla. Hráč, který si číslo vymyslel, odpovídá "vyšší" nebo "nižší", dokud někdo neuhodne správně.

14. Pořekadla

Děti se střídají v říkání pořekadel, přísloví anebo rčení. Hra pořekadla je skvělý způsob, jak dětem rozšířit slovní zásobu. Ten kdo jich řekne nejvíce, vyhrál.

15. Kdo to řekl?

Jeden hráč řekne citát nebo frázi ze známého filmu, knihy, nebo písničky a ostatní hádají, kdo to řekl, nebo odkud citát pochází.

16. Slovní abeceda

Cestující se střídají ve vyjmenování slov, která začínají na každé písmeno abecedy, například "ananas" pro A, "banán" pro B atd. Hra pokračuje, dokud někdo neudělá chybu nebo se nedostanete na konec abecedy.

17. Kdo jsem?

Jeden hráč myslí na slavnou osobnost, postavu z knihy nebo filmu, nebo zvíře, a ostatní se střídají v pokládání otázek, které mohou být zodpovězeny pouze "ano" nebo "ne", dokud někdo neuhodne správně.

hry pro deti do auta

18. Rýmy - hra se slovy

Jeden hráč řekne slovo a ostatní se střídají v říkání slov, která se s ním rýmují. Hra pokračuje, dokud někdo neudělá chybu nebo vám dojdou nápady.

19. Tichošlápek

Ideální hra pro děti pokud chcete mít v autě chvíli klidu. Jeden hráč je zvolen jako tichošlápek a ostatní se pokouší ho rozesmát anebo ho donutit promluvit, aniž by sami mluvili anebo se smáli. Hráč, který tichošlápka rozesměje se stává novým tichošlápkem.

A to je konec našeho seznamu! Doufáme, že jsme vám pomohli trochu zkrátit a zpříjemnit vaší cestu. Nezapomeňte, že každou hru si lze upravit podle svých vlastních potřeba a podle potřeb dětí.

Zábava pro děti a rodinu
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.

Biatlon: Objevte kouzlo populárního sportu

Biatlon: Objevte kouzlo populárního sportu

17.01.2024

Biatlon patří mezi nejoblíbenější české sporty, co se sledování týče. Znáte však jeho disciplíny a historii? Dali jsme pro vás dohromady článek o biatlonu s tipy, kde si biatlon vyzkoušet na vlastní kůži.

 



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.