Eurovíkend, na který nezapomenete
23.03.2023

Eurovíkend, na který nezapomenete

Čím dál tím více lidí si uvědomuje, jak důležité je si občas udělat přestávku od každodenního shonu a strávit nějaký čas v cizí zemi. Pokud máte jen málo volného času, víkendový výlet po Evropě je skvělým způsobem, jak načerpat novou energii a zážitky. U každé destinace jsme pro vás vytvořili mapu s místy, které v článku zmiňujeme. Tady jsou nejlepší destinace v Evropě pro víkendový výlet.

1. Eurovíkend v Barceloně, Španělsko

Město plné kultury, historie, krásných pláží, tapas a dobrého vína, to vše je Barcelona. Navštivte ikonické památky jako Sagrada Familia nebo Park Güell, projděte se po slavné promenádě La Rambla, navštivte trhy a ochutnejte některé z nejlepších tapas v Evropě. Pokud máte rádi umění, pak nesmíte vynechat muzeum Picassa, které je plné jeho nejlepších děl.

Barcelona

Kdy jet?

Ideální čas pro návštěvu Barcelony je v období od dubna do června a od září do listopadu, kdy je počasí příjemné a turistů není tolik.

Kde se ubytovat?

Pokud hledáte stylový a luxusní hotel a nemáte hluboko do kapsy, pak doporučujeme hotel W Barcelona, který nabízí úchvatné výhledy na moře. Pro levnější variantu doporučujeme hotel Chic & Basic Born, který se nachází v centru města.

hotel W Barcelona

Kde jíst?

Abyste ochutnali ty nejlepší tapas v Barceloně, doporučujeme restauraci El Xampanyet, která nabízí ty nejlepší tapas v městě. Při návštěvě slavného trhu La Boqueria doporučujeme restauraci Pinotxo, kde si můžete vychutnat tradiční katalánské pokrmy.

Itinerář se všemi zmíněnými místy naleznete na tomto odkazu.

Barcelona

2. Eurovíkend v Paříži, Francie

Paříž je městem romantiky, umění a gastronomie, což ji dělá ideální destinací pro víkendový výlet. Navštivte ikonické památky jako Eiffelovu věž, Louvre nebo katedrálu Notre-Dame, projděte se po nábřeží Seiny a ochutnejte některé z nejlepších francouzských jídel. Francie je svojí gastronomií vyhlášená po celém světě. Pro srovnání, v Paříži je 119 restaurací, které mají alespoň jednu michelinskou hvězdu. V celé České republice jsou takové restaurace pouze dvě. Navštivte také slavnou Moulin Rouge nebo si zarezervujte místo v jednom z mnoha divadel, které Paříž nabízí.

Pariz

Kdy jet?

Stejně jako u Barcelony, ideální čas pro návštěvu Paříže je v období od dubna do června a od září do listopadu. Vyhnete se tak turistickým davům a horkému počasí.

Kde se ubytovat?

Pro luxusní pobyt v Paříži doporučujeme hotel Shangri-La, který se nachází v blízkosti Eiffelovy věže. Pokud hledáte levnější možnost, doporučujeme hotel Le Compostelle, který se nachází v historické čtvrti Marais.

ctvrt Marais

Kde jíst?

Pro ochutnání tradiční francouzské kuchyně zajděte do restaurace Le Comptoir du Relais, která nabízí skvělé jídlo za rozumné ceny. Pokud hledáte něco luxusního a chcete se kochat krásným výhledem, zajděte si do restaurace Le Jules Verne, která se nachází na Eiffelově věži.

Itinerář se všemi zmíněnými místy naleznete na tomto odkazu.

Louvre

3. Eurovíkend v Dubrovník, Chorvatsko

Dubrovník je malebné město na pobřeží Jaderského moře, které je známé svými krásnými plážemi a historickými památkami. Navštivte místní pevnost Lovrijenac, Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie, projděte se po historických hradbách, ochutnejte místní speciality a relaxujte na jedné z krásných pláží, jako je Lapad nebo Pláž Sv. Jakuba.

Dubrovnik

Kdy jet?

Nejlepší čas pro návštěvu Dubrovníku je zase mimo turistickou sezónu v květnu nebo v září.

Kde se ubytovat?

Pro luxusní pobyt v Dubrovníku doporučujeme hotel Excelsior, který nabízí nádherný výhled na moře. Pokud hledáte levnější možnost, doporučujeme ubytování v soukromých apartmánech v centru města.

plaz Lapad

Kde jíst?

Pro ochutnání tradiční chorvatské kuchyně doporučujeme restauraci Konoba Dubrava, která nabízí skvělé místní speciality za rozumné ceny. Pokud hledáte něco více luxusního, zajděte si do restaurace Proto, která se specializuje na čerstvé ryby a mořské plody.

Itinerář se všemi zmíněnými místy naleznete na tomto odkazu.

Pevnost Lovrijenac

4. Eurovíkend v Amsterdamu, Nizozemsko

Amsterdam je město cyklistů, kanálů, coffee shopů a také proslulý svým bujným nočním životem. Navštivte slavné muzeum Van Gogha, Dům Anny Frankové, zajděte na květinový trh Bloemenmarkt a projděte se večer po Red light district.

Amsterdam

Kdy jet?

Ideální čas pro návštěvu Amsterdamu je v období od dubna do června a od září do listopadu, kdy je počasí příjemné a turistický ruch není příliš velký.

Kde se ubytovat?

Pro luxusní pobyt v Amsterdamu doporučujeme hotel Waldorf Astoria, který se nachází v historické čtvrti Grachtengordel. Pokud hledáte levnější možnost, doporučujeme hotel The Social Hub Amsterdam West, který nabízí moderní ubytování za rozumné ceny.

Amsterdam

Kde jíst?

Pro ochutnání tradiční nizozemské kuchyně doporučujeme restauraci Moeders, která nabízí domácí jídla a krásnou atmosféru. Na kávu zajděte do Cafe de Jaren, která nabízí skvělou kávu a krásný výhled na řeku Amstel.

Itinerář se všemi zmíněnými místy naleznete na tomto odkazu.

Bloemenmarkt

5. Eurovíkend v Edinburghu, Skotsko

Bohatá historie, krásná architektura a whisky, tím vším je známé hlavní město Skotska, Edinburgh. Navštivte slavný hrad Edinburgh, projděte se po krásné ulici Royal Mile, ochutnejte skotské speciality a jeďte se podívat na most forth bridge kousek za městem.

Edinburgh

Kdy jet?

Nejlepší čas pro návštěvu Edinburghu je v období od června do srpna, v srpnu se tu koná festival Edinburgh Festival Fringe, což je největší festival umění a kultury na světě. Každý rok se tu na 3 týdny shromáždí ti nejlepší umělci na světě, aby na stovkách pódií předvedli různorodá představení.

Kde se ubytovat?

Pro luxusní pobyt v Edinburghu doporučujeme hotel The Balmoral, který se nachází v blízkosti královského hradu Edinburgh. Pokud hledáte levnější možnost, doporučujeme hotel Motel One Edinburgh-Royal, který nabízí moderní ubytování kousek od centra.

Hrad Edinburgh

Kde jíst?

Pro ochutnání tradiční skotské kuchyně doporučujeme restauraci The Witchery by the Castle, která nabízí skvělé jídlo a romantickou atmosféru. Pro návštěvu místního pivovaru doporučujeme pub The Hanging Bat, který nabízí širokou nabídku piv z celého Skotska.

Itinerář se všemi zmíněnými místy naleznete na tomto odkazu.

Forth Bridge

Závěr

Pokud hledáte inspiraci na Eurovíkend, tyto destinace rozhodně stojí za to zvážit. Každé město nabízí své unikátní atrakce a zážitky, ať už se jedná o slavné památky, kulturu, umění nebo gastronomii. S několika tipy na ideální čas k návštěvě, kde se ubytovat a kde ochutnat místní speciality, se můžete snadno připravit na svůj nezapomenutelný Eurovíkend.

Připravili jsme si pro vás ve spolupráci s HOTELCARD možnost ubytovat se ve více než 1 000 hotelech v 17 zemích v Evropě.

Eurovíkend pro dva 990,-
0
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.