Analýza složení těla + sestavení jídelníčku na míru

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
Novinka
celoročně
1 hodina
1
2 999,-

2 999,-

  • garance ceny

    Označení zážitků garance nejlepší ceny vám zaručuje vždy to, že dlouhodobě u nás koupíte zážitek za stejnou nebo dokonce lepší cenu než u jeho přímého poskytovatele.

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 30.06.2021

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Zdravý životní styl se postupem času stává trendem. Přesto spousta lidí své vlastní tělo nezná a neví, jak přesně funguje. Zjistěte, z čeho se skládá Vaše tělo, kolik obsahuje vody a jestli jsou Vaše kosti opravdu tak těžké, jak si myslíte. Na přístroji InBody bude provedena analýza složení těla, kde se dozvíte, jak na tom ve skutečnosti jste. Nejen, že zjistíte, jaký je Váš denní bazální metabolismus, kolik vlastníte svalstva a tukové tkáně, ale odnesete si i jídelníček, sestavený akreditovaným výživovým poradcem, přímo na míru Vašich potřeb!

  • Průběh:
    na recepci odevzdáte svůj zážitkový poukaz a odeberete se na měření na přístroji InBody + následnou konzultaci společně s akreditovaným výživovým poradcem, vše zabere cca 30-45 minut. S poradcem následně domluvíte další postup ohledně vyplnění dotazníku s informacemi nutnými pro sestavení jídelníčku. Poté Vám do 10 pracovních dnů zašle vypočítaný a sestavený jídelníček přesně podle Vašich potřeb (nabrání svalové hmoty, hubnutí, atd.) s možností zohlednit případné alergie či preferované potraviny.

  • platnost poukazu: 30.06.2021
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    měření na přístroji InBody + konzultace výsledků cca 30-45min, sestavení jídelníčku akreditovaným výživovým poradcem. Jídelníček zahrnuje 10 variant jídel ( 10x snídaně, 10x svačiny, 10x obědy, 10x večeře), pitný režim, kompletní suplementaci, doporučenou pohybovou aktivitu, další užitečné informace.

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec balíčku

  • Sezóna: celoročně

  • Doprovod: je možný

  • Počasí: nemá vliv

  • Doporučené oblečení: běžné

  • Zdravotní stav: příznivý zdravotní stav

Zajímavosti

  • Lidská výživa je závislá na příjmu výživových látek z potravy. Ty potřebuje lidský organismus k získání energie, růstu a obnově buněk, tkání a orgánů, a které přijímá v potravinách, musí obsahovat bílkoviny, sacharidy, tuky, vitamíny, minerály, vlákniny a vodu. Energetická hodnota potravin se obvykle vyjadřuje v kilokaloriích nebo joulech.

    Historie lidské výživy

    Již v roce 475 př. n. l. prohlásil řecký předsokratovský filozof Anaxagorás, že lidské tělo tráví stravu a dá se tedy předpokládat existence živin.Kolem roku 400 př. n. l. řekl Hippokratés: „Ať potraviny léčí a léky vyživují“ a v 16. století to byl přírodovědec a umělec Leonardo da Vinci, který přirovnal metabolismus k hořící svíčce. V roce 1747 provedl James Lind, lékař námořnictva Britské říše, první vědecký léčebný experiment tím, že podával citronovou šťávu námořníkovi, jenž trpěl kurdějemi. Přestože kurděje vyléčil, byl tento experiment 40 let ignorován a teprve v roce 1930, když objevili vědci vitamín C, se zjistilo, že jeho nedostatek byl příčinou kurdějí. Zakladatel kalorimetrie a termochemie, Antoine Lavoisier, zformuloval v roce 1744 zákon o zachování hmoty a definitivně vyvrátil teorii flogistonu a objasnil roli kyslíku při spalování a dýchání. V roce 1790 rozpoznal George Fordyce důležitost vápníku pro životaschopnost organismu, když experimentoval s výživou slepic. Začátkem 19. století byly rozpoznány základní stavební prvky všech organických sloučenin – uhlík, dusík, vodík a kyslík – jako primární komponenty potravin a v roce 1816 ukázal François Magendie na experimentu se psy, že bílkoviny je nepostradatelnou výživovou složkou všech heterotrofních organismů. Význam nitrotělního prostředí a homeostáze prokázal v roce 1860 Claude Bernard, když objevil, že lidský organismus může ukládat glukózu v podobě tuku nebo glykogenu a v roce 1897 objevil ChristiaanEijkman, že vitamíny stimulují růst a jsou schopny léčit choroby. Začátkem 20. století vysvětlili Carl Von Voit a Max Rubner principy kalorické energie u různých živočichů na základě fyzikálních zákonů a v roce 1906 objevil Frederick Hopkins při experimentálních pokusech s krysami proteinogenní aminokyselinu tryptofan, která patří mezi esenciální aminokyseliny nezbytné pro přežití heterotrofních organismů. V první polovině 20. století bylo objeveno několik vitamínů a provitamínů nezbytných pro výživu člověka, především k prevenci nemocí, jako jsou kurděje, beriberi, pellagra a křivice. V roce 1927 objevil Adolf Windaus způsob přeměny cholesterolu na vitamín D3 a v roce 1928 získal Nobelovu cenu za výzkum struktury sterolů a jejich vztahu k vitamínům.

Hodnocení

Tento zážitek zatím nemá žádné hodnocení.

Časté dotazy



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.