5 tipů na wellnes hotely
18.05.2022Aktualizace 05.12.2023

5 tipů na wellness hotely

Potrpíte si na luxusní wellness? Nebo vás spíš láká menší rodinný hotýlek s možností relaxu. Vybrali jsme 5 luxusních wellness hotelů, kam můžete vyrazit.

Zámecký hotel Chateau St. Havel v Praze

Začneme hned v srdci našeho hlavního města. Kdo by řekl, že nemusíte cestovat bůhvíjakou vzdálenost na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Tu si můžete prožít v krásném prostředí čtyřhvězdičkového zámeckého hotelu Chateau St. Havel. Ten se nachází nedaleko rušného centra, ale vy tu najdete jen klid a harmonii. Kromě dobré dostupnosti toto místo láká vysokou úrovní komfortu a profesionální péče. Budete se tu zkrátka cítit jako veličenstvo.

Ubytujte se v zámeckém hotel Chateau St. Havel nedaleko historického centra Prahy. Těšit se můžete na privátní wellness, 4chodové menu od Ondry Slaniny, a mnohem více.

Praha

9 900,-

Zjistit více


Už samotná stavba zámku sahá do roku 1273, kdy se objekt začal poprvé objevovat v tehdejších záznamech. Původně šlo o tvrz, která sloužila jako útočiště pro poddané. Po staletí si tehdejší zámek prošel všemožnými změnami. V jednu chvíli byl i opuštěnou stavbou. Od roku 1900 se ale usilovně pracovalo na jeho renovaci, kdy se zámek začal probouzet z letargie k novému životu v podobě zámeckého hotelu. Vykvetl do krásné podoby, kterou známe dodnes. Jde tak o unikátní místo s bohatou historií, které je od srdce metropole vzdálené přibližně dvacet minut autem.

St. Havel hotel

Kolem zámeckého hotelu je rozlehlý anglický park s několika rybníky. Procházky tu tedy rozhodně budou mít své kouzlo. Součástí komplexu je i cvičné hřiště pro golf, nudit se tu rozhodně nebudete. Co se wellness procedur týče, těšit se tu můžete na saunu, whirlpool či masážní místnosti. Vše se nachází ve dvou privátních wellness zónách v zámeckém sklepení hotelu, kde budete mít úplné soukromí. Na vysoké úrovni proškolení zaměstnanců si tu dávají záležet, veškerý personál se neustále vzdělává. Pokud tedy toužíte po opravdové kvalitě, Chateau St. Havel je tou správnou volbou.

St. Havel

Proč zažít wellness noc pro dva právě tady?

  • ubytování kousek od centra Prahy

  • budete si připadat jako v pohádce

  • komplex je v krásném novogotickém stylu

  • rozlehlý anglicky park s rybníky

  • možnost zahrát si tu golf

Lázeňský hotel Vráž u Písku

Teď se přesuneme na jih naší země. Tady nás čeká krásná a honosná stavba lázeňského hotelu Vráž, který se nachází nedaleko Písku. Hotel má dlouholetou tradici, lázeňské počátky tu sahají až do roku 1875. Ve stejném roce byla v novogotickém slohu postavena budova českým šlechtickým rodem Lobkowiczů. Ti tu měli až do roku 1926 svou letní rezidenci. Poté se tento zámek a jeho přilehlé pavilony staly střediskem lázeňských procedur. Velký podíl na tom měl i pan profesor Vítek, který je jedním z nejlepších českých neurologů. Právě jeho zásluhou byly od počátku k dispozici velmi kvalitní lázeňské služby specializované na nervové, pohybové a dýchací obtíže a poruchy.

Nejprodávanější

Představujeme vám tajemství opravdového odpočinku – relaxační pobyt v lázních Vráž. Relaxujte, vypněte telefony a užijte si lázeňské procedury na čerstvém vzduchu. Nabízíme Vám zážitek, při kterém pustíte všechny starosti z hlavy a nebude Vás obtěžovat žádný stres ani spěch. Načerpejte novou energii.

Písek

6 490,-

Zjistit více


Celé stavení je obklopené nádhernou zelení, takže odpočinek je tu opravdu harmonický a klidný. Prodloužený víkend i delší pobyt si tu mohou užít všichni, kteří touží po regeneraci, relaxu či fitness vyžití. Jde o ideální pobyt i pro seniory, které tu čeká revitalizační program. Pobyty jsou tu jak léčebné, tak relaxační. Ať už se sem vydáte z jakéhokoliv důvodu, budete unešeni z krásné atmosféry, která je cítit na každém kroku. Třeba takové procházky v přilehlých lesích budou mít jistě své kouzlo a vy konečně vypnete od uspěchaného moderního života.

hotel Vraz

Pobyt zde je ideální i pro ty, kteří mají určité problémy s pohybem či trpí na nějaké neurologické onemocnění. Na léčbu těchto potíží se tu přímo specializují. Vhodné je sem zavítat i kvůli rekonvalescenci po všemožných operacích. Je tu například škola chůze, kde se rehabilituje jedna radost. Služby tady zahrnují vše od masáží po různé hydroterapie, termoterapie, mechanoterapie či elektroléčbu.

hotel Vraz

Proč navštívit tento lázeňský hotel?

  • ubytování v krásné přírodě jižních Čech

  • zajímavé možnosti výletů po okolí

  • možnost různých rehabilitacích, např. po operacích

  • vhodné pro lidi s tělesnými problémy či neurologickými onemocněním

Spa hotel Thermal v Karlových Varech

I v tomto překrásném lázeňském městě vás čeká špičkový wellness servis a to ve Spa hotelu Thermal. Ten je pro úroveň svých služeb oblíbený i u hollywoodských ikon jako John Travolta či Julianne Moore. A věřte, že jako hvězda si tu díky péči profesionálů budete připadat také. Během ubytování vás tu čeká nespočet procedur a to od klasických masáží po ty aromaterapeutické. Služby zahrnují i přístrojovou lymfodrenáž dolních končetin, koupele různých typů (perličková, vířivá či se speciálními přísadami) nebo cvičení v bazénu. Zregenerovat se a odpočinout si můžete i v solné jeskyni.

14273, 14275#

Wellness procedury tu jsou na stejně vysoké úrovni jako další služby hotelu. Ne nadarmo se říká, že Thermal je stejným symbolem Karlových Varů jako lázeňské oplatky či karlovarská becherovka. Věděli jste také, že hotel vznikl v roce 1963 jako výherní projekt v architektonické soutěži? Za tímto vítězným nápadem stáli Věra a Vladimír Machoninovi, kteří Thermal navrhli ve stylu brutalismu. Na tu dobu šlo o velmi moderní styl, při kterém se používalo hlavně spojení betonu a kovu. Do návrhu bylo zahrnuto i prolínání interiéru s exteriérem. Design hotelu se i v dnešní moderní době těší obdivu veřejnosti.

Spa hotel Thermal

Historické centrum budete mít na dosah ruky. Zároveň se ale můžete těšit na spoustu zeleně, která se kolem hotelu nachází. Je dost pravděpodobné, že jste už slyšeli o ikonickém bazénu, o jehož poměrně čerstvé rekonstrukci se zmiňovala média. Kromě wellness a procházek po městě i v přírodě se můžete těšit i na další možnosti vyžití. Součástí hotelu jsou bary, restaurace a konferenční prostory. Kapacita hotelu je obdivuhodná, ve své nabídce má 273 pokojů. Celkově se tedy není čemu divit, že sem celebrity tak rády jezdí. A i když v Thermalu, jakožto partnerovi Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech pokládají červený koberec jen jednou ročně, vy se tu budete jako hvězda cítit každý den.

Spa hotel Thermal

Proč se vydat do tohoto ikonického hotelu?

  • oblíbená destinace mezi hollywoodskými hvězdami

  • vysoká úroveň servisu a služeb

  • umístění je v historickém centru města

  • na dosah ruky budete mít i přírodu

  • možnost zaplavat si v jejich vyhlášeném bazénu

  • zajímavý design a styl, ve kterém je hotel postavený

Hotel Sladovna v Černé Hoře

Toužíte po odpočinku v Jihomoravském kraji? Tak to musíte navštívit čtyřhvězdičkový Hotel Sladovna, který je v těsném sousedství nejstaršího českého pivovaru Černá Hora. Tento poměrně nově vybudovaný hotel s bezbariérovým přístupem se nachází přibližně 25 km od Brna. Těšit se tu kromě prvotřídních wellness procedur můžete i na velmi komfortní ubytování.


To je pro vás připraveno v jednom ze 40 útulně zařízených pokojů. Pobyt si tu mohou dopřát i rodiny s dětmi nebo ti, kteří si chtějí dopřát opravdový luxus. Je tu totiž možnost ubytovat se v exkluzivním dvoupodlažním apartmá s vířivou vanou přímo v ložnici. Součástí hotelu jsou prostory určené pro nejrůznější oslavy a konference. Vaše chuťové pohárky si tu také přijdou na své, vaří tu totiž skvělou českou i mezinárodní kuchyni.

Pobyt v hotelu Sladovna ocení milovníci zlatavého moku. Mohou tu totiž navštívit pivovarské muzeum, které zaujme jak zaryté pivaře, tak i ty, kteří pivu zase tolik neholdují. Vyzkoušet můžete pivní lázně. A pokud byste toužili po nějakém vyblbnutí, můžete si tu zahrát bowling. Nudit se tu rozhodně nebudete. Příjemný odpočinek se tu lehce spojí se zábavně strávenými chvílemi.

hotel Sladovna

Co se wellness služeb týče, můžete tu využít vodní spa nebo saunový svět. Bazén je vybavený masážními tryskami, odpočinout si můžete ale i ve vířivce. Dále je součástí tepidárium, Kneippův chodník, ledová studna, pivní lázně, finská sauna a infrasauna. Nechybí ani nejrůznější druhy masáží či parní aroma procedury. Můžete tu podniknout opravdu mnoho, a to jsme zatím stále v interiéru hotelu. Venku si užijete příjemné procházky.

hotel Sladovna

Proč si užít wellness pobyt v Hotelu Sladovna?

  • je kousek od nejstaršího českého pivovaru Černá Hora

  • jde o útulný a poměrně nově vybudovaný moderní hotel

  • možnost ubytovat se v exkluzivním dvoupodlažním apartmá

  • je tu pivovarské muzeum i pivní lázně, což nadchne milovníky piva

  • možnost zahrát si tu bowling

Spa hotel Antonie v Jizerských horách

I na severu naší republiky si můžete dopřát prvotřídní odpočinek a relax. Ubytovat se tu můžete ve Spa Hotelu Antonie. Jde o menší a klidný hotel s komorním nádechem. I když tu mají k dispozici pouhých 23 pokojů, na pocitu velkého prostorového komfortu a klidu to rozhodně neubírá. Na první pohled vás jistě zaujme i svou velkorysou architektonickou koncepcí. Designového ducha hotelu totiž těžko upřít. Jde o moderní novostavbu vycházející z velmi čistého provedení. Zajímavostí je, že ústředním konceptem celého designu je strom Aloe Vera.

Frýdlant v Čechách

5 890,-

Náš tip

Frýdlant v Čechách

11 810,-


V hotelu si potrpí i na ekologii. Významnou část energie totiž získávají ze solárních kolektorů. Stejně tak i využívají přírodních zdrojů vody k akumulaci, zavlažování i provozu jejich vlastního potůčku. Příroda tu na vás bude dýchat na každém rohu. Hotel je v obklopení rozsáhlého trávníku, nespočtu vegetace a koupacího eko biotopu.

Spa hotel Antonie

Wellness vyžití je tu pestré. Podlahová plocha je tu o rozměrech 500 m² s nejrůznějšími saunami či masérnami. Vnitřní nerezový bazén s vodoléčebnými tryskami a proudy nabízí pohodlné posezení na lehátkách. Nechybí ale ani vířivka, solárium nebo wellness bar. Vyzkoušet můžete perličkovou koupel či suchou masážní vanu. Odpočinout si můžete ve speciální místnosti s krásným výhledem na zámek a hory. Příjemný relax tu můžete spojit i se sportovními aktivitami. K dispozici tu jsou squashové kurty, tenisové hřiště a další sportovní outdoorové možnosti.

Spa hotel Antonie

Proč se vydat na wellness víkend ve Spa Hotelu Antonie?

  • menší a útulný hotel s komorním nádechem

  • hotel má velkorysou architektonickou koncepci

  • potrpí si tu na udržitelnost a téma ekologie je pro ně důležité

  • pestré využití wellness aktivit

Wellness pobyty

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.