Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den
29.02.2024

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Velký svět techniky

V areálu v Dolních Vítkovicích najdete naučné centrum, které na ploše 14 000 m2 nabízí fascinující pohled do světa vědy a techniky. Své místo zde mají čtyři stálé interaktivní expozice: Dětský svět, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Svět přírody.

Pro děti tu jsou připraveny interaktivní hry, díky kterým vaše děti poznají svět vědy na vlastní kůži. Mohou se těšit na prozkoumávání fungování města, lidského těla, cestování strojem času do pravěku, objasňování přírodních jevů, jako jsou duhy nebo bouřky a mnoho dalšího. Díky stovkám zábavných a poučných atrakcí je centrum zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé.

  • Vstupné: rodinné vstupné od 330 Kč

ZOO Ostrava

Druhá největší zoologická zahrada v České republice s rozlohou 100 hektarů. ZOO Ostrava poskytuje domov více než 435 druhům zvířat, celkem přes 4000 jedincům. V posledních letech prošla výraznou proměnou, během které byly přidány nové pavilony, výběhy a expozice. Mezi nejoblíbenější patří Safari asijských kopytníků, Amazonie a Mokřady.

Zoo Ostrava je také domovem Botanického parku s největší kolekcí rododendronů a azalek v ČR a na Slovensku. Najdete tu také dětská hřiště, interaktivní hry a další místa, kde se vaši nejmenší vydovádí.

  • Vstupné: dospělí od 110 Kč, děti (3-15 roků) od 60 Kč

E-motion park

Naproti Avion Shopping Parku v Ostravě stojí E-motion park – motokárová a herní zóna. Na své si tu přijdou především starší děti. Svézt však můžete i ty menší, pokud splňují výškový limit 100 cm. Součástí parku je také moderní herní zóna, kde se děti vyblbnou na závodních simulátorech, virtuální realitě a herních konzolích. V rámci herny můžete vyzkoušet závodní simulátory Project CARS 2 s výběrem z 189 závodních aut a 140 tratí v 60 lokacích.

  • Vstupné: dospělí od 289 Kč, děti 229 Kč

Papilonia

V samém srdci Ostravy se nachází největší stála výstava motýlů v ČR. Papilonia Ostrava představuje jedinečné místo, kde se děti budou cítit jako na opuštěném ostrově plném těch nejkrásnějších motýlů. Najdete tu motýli z nejrůznějších tropických krajů světa – od Amazonie přes Filipíny až po Afriku. S trochou štěstí můžete vidět i samotné zrození motýla.

  • Vstupné: dospělí cca. 150 Kč, dítě cca. 100 Kč

Jojo Park

S dětmi do 10 let vyrazte do zábavního centra Jojo park. Vyrazit sem můžete za každého počasí a děti si tu užijí širokou škálu atrakcí. Najdete tu střílecí děla, AirHockey, labyrinty, sklůzavky a mnohem víc. V Jojo parku můžete také uspořádat narozeninové oslavy. K tomu slouží speciální salónky a sály. Jojo park je navržen tak, aby se děti mohli pořádně vyřádit v bezpečném prostředí.

  • Vstupné: dospělí 80 Kč, děti od 160 Kč

Dinopark Ostrava

70 modelů dinosaurů obdivujte v DinoParku Ostrava, zábavným a vzdělávacím parkem, který nabízí dětem všech věkových kategorií možnost prozkoumat pravěký svět dinosaurů. Park se nachází 13 km od centra Ostravy mezi Orlovou a Doubravou.

Děti se seznámí nejen s paleontologicky věrnými modely dinosaurů, ale také se doví zajímavosti o jednotlivých druzích, o vývoji života na Zemi a pohybu kontinentů. DinoPark také nabízí 3D kino s panoramatickým filmem, kde se děti stanou součástí příběhu. Na paleontologické hřišti si pak zase zahrají na archeologa a odhalí kostru dinosaura.

  • Vstupné: dospělí 270 Kč, děti 230 Kč

Lesní park Klimkovice

Lesní park Klimkovice je ideálním místem pro rodinný výlet s dětmi všech věkových kategorií. Park nabízí přibližně 2 km nenáročný okruh doplněný herními prvky a informačními panely. S kočárkem tu nebudete mít problém.

V lesoparku si děti užijí dřevěné prolézačky, domečky, schovky a interaktivní skládačky spojené příjemnou lesní cestičkou. Pro návštěvníky je k dispozici zdarma parkování přímo u klimkovického sanatoria. K parku je snadný přístup i veřejnou dopravou z Ostravy-Svinova a z Polanky, s zastávkou „Sanatoria“ hned u vstupní brány do parku.

  • Vstupné: zdarma

Hangár Ostrava

Lezecké centrum nejlepšího lezce na světě Adama Ondry. Hangár se specializuje na bouldering – lezení na nízkých stěnách. Pokud hledáte, jak aktivně strávit sobotní odpoledne, toto je místo pro vás. S dětmi vyrazte do dětského pohybového parku a dejte si něco na posilněnou v místním bistru.

  • Vstupné: dospělí 190 Kč (jako doprovod 95 Kč), děti 115 Kč

Fun park Žirafa

Park s největší dětskou prolézačkou v Evropě najdete v Avion Shopping Parku. Děti se tu vydovádí na tobogánech, motokárách a unikátní podívanou zažijete v moderním 9D kině. Obří dětská prolézačka se rozprostírá přes pět pater. Děti se zde mohou těšit třeba na velký „válečnický“ prostor s děly poháněnými vzduchem, které vystřelují pěnové míčky.

  • Vstupné: dospělí 120 Kč, dítě od 250 Kč

Zážitky v Ostravě
Odebírejte novinky a získejte 100 Kč

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.

Biatlon: Objevte kouzlo populárního sportu

Biatlon: Objevte kouzlo populárního sportu

17.01.2024

Biatlon patří mezi nejoblíbenější české sporty, co se sledování týče. Znáte však jeho disciplíny a historii? Dali jsme pro vás dohromady článek o biatlonu s tipy, kde si biatlon vyzkoušet na vlastní kůži.

 



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.