15 tipů na místa kam s dětmi v Praze
23.06.2023Aktualizace 02.02.2024

15 tipů na místa kam s dětmi v Praze

Hledáte místa, kam vyrazit s dětmi v Praze? Máme pro vás 15 nápadů, které zaručeně vykouzlí úsměv na tvářích vašich nejmenších.

Hračkářství Hamleys

Na Příkopech, kousek od Václavského náměstí, se nachází hračkářství Hamleys, kde si děti užijí spoustu legrace. V tomto obrovském světě hraček plného zábavných atrakcí se děti pořádně vydovádí. Vemte je na Benátksý kolotoč, zrcadlové bludiště, laser game nebo třeba do motýlího domu Papilonia.

Hop arena Čestlice

Vyrazte do největšího trampolínového centra v ČR - Hop Areny v Čestlicích. Na rozloze 2700 m2 je 53 trampolín, kde si děti pořádně zasportují. Vy se můžete odebrat do místního "Hopstra" a dát si kávu nebo třeba párek v rohlíku. Hop Arena nabízí hned několik atrakcí, například lezeckou stěnu s pěnovým mořem nebo přetlačovanou na kladině, kde si vaše děti vyřeší všechny sourozenecké rozbroje.

Museum of bricks

Na 420 m2 najdete 20 tematických expozic s více než tří tisíci modely složenými z více než milionu kostiček. Můžete se těšit na jedinečné modely pražských pamětihodností, včetně Karlova mostu, Národního muzea a Staroměstského orloje. Expozice zahrnují také rytířské souboje, mašinky, Star Wars, Harryho Pottera a mnoho dalších ojedinělých setů Lega. V muzeu se také dozvíte něco o historii a vývoji značky LEGO®. V muzeu je i dětský koutek pro ty nejmenší. Zkrátka ideální místo pro malé milovníky Lega!

Užijte si společný čas a vydejte se s dětmi do Museum of bricks v Praze, Kutné Hoře či do Špindlerova Mlýna, Jeseníků i Poděbrad. Krásné LEGO® série, pohyblivé vláčky i historické kostičky Vás ohromí.

vícero lokalit

Praha, Poděbrady, Kutná Hora, Špindlerův Mlýn, Znojmo

1 019,-

Zjistit více


Chocotopia

Čokoládové zážitkové centrum v Průhonicích je ideálním místem pro vaše děti! Centrum nabízí interaktivní workshopy, kde se vaše děti stanou malými čokolatéry. Prohlédnete si továrnu na čokoládu a na kakaových plantážích ochutnejte autentický kakaový nápoj. V herní zóně si děti užijí skluzavky, labyrinty a prolézačky s naprosto jedinečnou atmosférou.

Navštivte čokoládové kurzy v Chocotopii a dozvíte se vše, co jste o čokoládě chtěli vědět i to, co jste do teď ani netušili.

Praha - Průhonice

1 590,-

Zjistit více


Zoo Praha

Pražská zoo je pátá nejkrásnější Zoo na světě podle žebříčku Tripadvisor. Prozkoumejte pavilony, jako je Indonéská džungle a rezervace Dja, kde můžete pozorovat gorily a další krásná zvířata. Nezapomeňte navštívit také Údolí slonů a Velemlokárium. Pro děti je tu herní zóna, Bororo, kde se mohou vyřádit na skluzavkách a v labyrintech.

Zoo praha

Svět Medúz Arkády Praha

V OC Arkády Pankrác v Praze se skrývá jedinečný Svět Medúz, domov více než 10 tisíc medúz různých druhů a velikostí. Pozorujte fascinující podmořskou show těchto hypnotických oceánských tvorů a setkejte se s některými z nejzajímavějších druhů, jako je Turritopsis dohrnii a australská čtyřhranka Fleckerova. Děti zabavíte v interaktivní akvárium a dětském koutku.

Svet meduz
By Palickap - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Národní technické muzeum v Praze

Prozkoumejte s dětmi širokou škálu expozic v Národním technickém muzeu. V hlavní budově NTM na Letné najdete celkem 16 stálých expozic. Přes dopravu až po tiskařství, témata expozic jsou rozsáhlá. Všechny malé dobrodruhy uchvátí expozice s názvem doprava, která skrývá desítky automobilů a historických letadel. Součástí muzea je i herna Merkur, kde si děti postaví zeď nebo věž z papírových kostek.

Narodni technicke muzeum
By Adam Zivner - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Botanická zahrada v Troji

Za trochou přírody vyrazte s dětmi do botanické zahrady v Troji. Nejkrásnější expozice; tropický skleník Fata Morgana, se rozprostírá na 1750 m2 a nabízí 225 metrů cestiček. Skleník je rozdělen do tří částí s různou teplotou a vlhkostí. Do venkovní expozice i Fata Morgany se bez problému dostanete s kočárkem. Společně se v botanické zahradě projdete mezi 15 000 druhy stromů a květin.

Fata Morgana
By Daniel Baránek - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Na brusle na Ladronku

V létě vyrazte do krásného parku Ladronka, vytáhněte kolo nebo brusle a trochu si s dětmi zasportujte. V parku najdete několik hřišť a pokud vás přepadne déšť schovejte se v místní restauraci, kde provozují bowling.

Ladronka
By Sefjo - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Petřín a zrcadlové bludiště

Téměř 60 metrů vysoká, Petřínská rozhledna, byla vystavěna v roce 1891. Vyrazte sem s dětmi a vydejte se po schodech až na vrchol a kochejte se krásnými výhledy. U rozhledny je také zrcadlové bludiště, pro děti jako dělané. Na Petřín si to můžete vyšlápnout nebo využít lanovku.

Petrin

Muzeum fantastických iluzí

Fascinující svět neuvěřitelných optických klamů čeká na vás a vaše děti! Tohle muzeum je skvělou zábavou pro všechny, bez ohledu na věk. Udělejte si s dětmi selfie s Dámou s hranostajem nebo se projděte hlavou dolů po místnosti. Muzeum nabízí více než 150 interaktivních a zábavných exponátů, což ho dělá největším muzeem iluzí v Praze.

Muzeum iluzi
By Fry72, Karel Frydrýšek - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Junior paintball hra na Smíchově

Malé dobrodruhy nadchne junior paintball kousek od centra na Smíchově. Hra je uzpůsobena pro děti od 6 let. Menší kuličky, větší helmy, ochranné vesty a další pomůcky zaručují naprosto bezbolestný zážitek, takže se nemáte čeho bát.

Nechte vaše dítě zahrát si junior paintballovou hru pro dva a dopřejte mu barevný adrenalin.

Praha - Smíchov

od 1 200,-

Zjistit více


Dívčí Hrady a koně Převalského

Vemte deku, meloun, nějakou dobrou limonádu a vyrazte na Prahu 5 na Dívčí hrady. Jeden z nejhezčích výhledů na Prahu, ale také vzácní koně Převalského vám budou dělat společnost. Na Dívčích hradech najdete fotbalové a volejbalové hřiště, kde se děti vydovádí a vybijí přebytečnou energii.

Kone Prevalskeho na Divcich hradech
By Stepet49 - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Muzeum Karla Zemana

Muzeum Karla Zemana je interaktivní muzeum, které představuje život a dílo tohoto světově uznávaného filmaře. Expozice se soustřeďuje na Zemanovy filmové triky, které proslavily českou kinematografii 20. století. Je navržené jako série filmových scén a malých ateliérů, kde se můžete přímo mezi kulisami natáčet. Muzeum také nabízí různé aktivity a hry pro děti všech věkových skupin. Pro malé návštěvníky jsou připraveny tematické motivační hry, které děti hravě seznamují s tvorbou Karla Zemana.

Zážitek Ve světě fantazie Karla zemana pro dva nadchne každého! Vzneste se na létajícím stroji, projděte se po měsíci Barona Prášila a vytvořte si nezapomenutelné fotografie a videa v atmosféře Zemanových filmů. Díky obdrženým grafikám, budete mít vzpomínku na tento zážitek stále před očima. Čeká vás toho ale mnohem víc!

Praha

750,-

Zjistit více


Adventure mini golf v Horním Bezděkově

Sice ne úplně v Praze, ale kousek od Kladna najdete tento unikátní mini golf. Tady se vaše děti vydovádí. Starší děti si užijí zábavu na "greenu" a pro ty nejmenší tu jsou k dispozici mini golfové hole, hračky, odrážedla a omalovánky. Pokud máte psa, neváhejte ho vzít s sebou. Areál poskytuje dostatek zelených ploch, kde si váš pes může odpočinout. Pokud vám z hraní vyhládne zastavte se v místní tyrolské hospůdce.

Přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi na výlet? Vyzkoušejte si hru adventure golf na prvním 18ti-jamkovém hřišti v ČR. Areál je velmi vstřícný k rodinám s dětmi i pejsky.

Horní Bezděkov

819,-

Zjistit více


Zábava pro děti a rodinu
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

Malebné a romantické chaloupky: Kde je najít?

31.01.2024

Roubenky, chaty i chaloupky. Kdo by netoužil po malebném víkendu v dřevěném stavení a nedaleko přírody. Proto jsme pro vás našli ty nejkouzelnější roubenky, ve kterých můžete strávit část vaší dovolené.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.