Kurz výroby čokolády

výběr varianty

lokalita
sezóna
trvání
osoby
cena
Nejprodávanější Novinka
celoročně
90 minut
1
990,-
celoročně
90 minut
2
1 980,-
celoročně
90 minut
2 dospělí a 2 děti do 15 let
3 560,-

990,-

  • expedujeme ihned

    Zvolíte-li v košíku elektronické doručení poukazu, během okamžiku Vám do e-mailové schránky dorazí zážitkový poukaz i průvodní dopis. Vše stačí jen vytisknout a dárek máte připravený k předání. Služba funguje 24 hodin denně.

  • dárkově zabaleno

    Dárkové balení je základ každého dárku.

    U nás dostanete zážitek zabalený v krásné červené krabičce ukryté v papírovém pouzdře s efektem parciálního laku, který je příjemný jak na pohled, tak na dotyk. Uvnitř krabičky obdarovaný najde detailní popis zážitku a samozřejmě poukaz, tedy vstupenku na zážitek.

    Zároveň obdržíte prázdnou kartičku na osobní věnování, kam můžete vlastnoručně doplnit své přání.

  • výměna
    zdarma

    Zakoupený zážitek lze jednou vyměnit za jiný, a to zcela zdarma. Hodnotu původního poukazu můžete rozdělit mezi vícero zážitků a pokud by Vám původní hodnota nestačila, lze samozřejmě rozdíl v ceně doplatit.

    (Zážitek nelze dále vyměnit v případě, že byl na poukaz použitý Allegria kredit, byl čerpán přes univerzální poukaz, jedná se o exkluzivní zážitek s předem daným termínem konání nebo byl na poukaz využit benefitní program třetích stran.)

  • platnost poukazu 31.12.2019

    Platnost našich poukazů je vždy 9 - 15 měsíců, podle data nákupu. U každého poukazu Vám platnost napíšeme do příslušného průvodního dopisu.

    Pokud čerpáte Allegria kredit/univerzální poukaz, platnost vybraných zážitků zůstává stejná, jako platnost Allegria kreditu/univerzálního poukazu.

Info

  • Popis:
    Přijďte si vyrobit svůj vlastní kousek čokolády! Naučíme Vás pracovat s čokoládou, sami si ji nazdobíte, zabalíte a odnesete domů. Dozvíte se spoustu zajímavých informací o kakau, jeho původu a zpracování. A chybět nebude ani ochutnávka kvalitních čokolád z celého světa bez omezení!

  • Průběh:
    po příchodu na místo konání předáte svůj zážitkový poukaz. Během 90 minut se ponoříte do světa čokolády, ve kterém budete nejen ochutnávat kakaové boby a kousky čokolád z různých krajů, ale také si vyzkoušíte čokoládu sami zpracovat: tedy od natemperování, přes dekorace až po zabalení svého výrobku. Kurzy probíhají v malých skupinkách s individuálním přístupem čokolatiéra. Ochutnávání čokolády není nijak omezeno.

  • Platnost poukazu: 31.12.2019
    Uvedená platnost poukazu platí pouze pro nový nákup. Pakliže čerpáte kredit/univerzální poukaz, platnost Vašeho nového poukazu se řídí platností kreditu/univerzálního poukazu.

  • Balíček obsahuje:
    90 minut kurz výroby čokolády.

  • Balíček neobsahuje: dopravu na místo konání, služby a produkty nad rámec balíčku.

  • Sezóna: celoročně

  • Doprovod: není možný

  • Počasí: nemá vliv

  • Zdravotní stav: příznivý zdravotní stav

  • Poznámka: min. věk účastníka 5 let. Dospělý může doprovázet dítě pouze v případě, že dítě je mladší 6 let. Pokud se chce zážitku účastnit také, je nutné uhradit kurz i za něho.

Zajímavosti

  • První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Kakaové placky nebo kakaové nápoje připravovali už Mayové a Aztékové. Do Evropy čokoládu přivezli v 16. století Španělé a velmi rychle se stala oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.
    Typy čokolády
    Čokoláda je v dnešní době dostupná v mnoha typech. Různé formy a příchutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství a druhem přísad.
    Neslazená čokoláda

    Jedná se o nesmíšenou čokoládu: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.

    Hořká čokoláda

    Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá „sladká čokoláda“ a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.

    Couverture

    Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodává v gurmánských a speciálních potravinových obchodech a najdete je pod značkami: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, po rozpuštění jsou velmi tekuté a mají výbornou chuť.

    Mléčná čokoláda

    Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.

    Bílá čokoláda

    Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.

    Ledová čokoláda

    Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.

    Bublinková čokoláda

    Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem. Byla vynalezena firmou Rowntree's v roce 1935.

    Výroba čokolády

    Je založena na surovinách, které tvoří kakao a to: kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Obsahuje také tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Do tajemství její přípravy proniknete právě prostřednictvím našeho zážitku.

    Čokoláda a zdraví

    Studie prokazují pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém a to díky obsahu flavonoidů u kvalitní vysokoprocentní čokolády. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.

Hodnocení

Hodnocení: 5/5

Průměrné hodnocení (3x)

Detailní hodnocení (3)

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku
Hodnocení: 5/5

Klára Fišerová 09.03.2019

Skvělý odpoledne, bezva zážitek a moc milí lidé :)

doporučuji zážitek

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku
Hodnocení: 5/5

Helena Flídrová 01.03.2019

Zážitek byl krásný, uvolňující. Jen jsem očekávala podrobnější informace o postupu při temperování čokolády, ale chápu, že to nebyl naučný kurz.

doporučuji zážitek

  • 4/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku
Hodnocení: 5/5

23.01.2019

Kurz plný výbornej čokolády a zábavy, nesmierne sme si to užili! :) Zážitok doporučujeme pre deti i dospelákov. Odnesiete si domov nie len vlastne pripravené tabulky čokolády, ale i mnoho zaujímavých poznatkov o čokoláde.

doporučuji zážitek

  • 5/5:
    kvalita informací uvedených v obsahu zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem rezervace termínu
  • 5/5:
    profesionalita provozovatele zážitku
  • 5/5:
    spokojenost s průběhem samotného zážitku

Načíst další hodnocení

Časté dotazy



Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.